HomeZaterdagDerde klasseSJZ houdt slechte uitreeks in stand

SJZ houdt slechte uitreeks in stand

-

ts-sjzVan de tien uitwedstrijden voorafgaand aan de verplaatsing zondagmiddag tegen FC Lisse, gingen er voor SJZ acht duels verloren en werd tweemaal gelijk gespeeld. ,,We staan opnieuw voor een loodzware opgave”, erkende de vertrekkende trainer Ronald Rosdorff pal voor het treffen met de lijstaanvoerder. ,,Elk goed resultaat vanmiddag tegen de koploper staat voor ons gelijk aan bonuspunten.”

Natuurlijk moet een kapitein van een schip vertrouwen uitstralen naar zijn bemanning. Toch is na het verloren uitduel tegen de grootste kampioenskandidaat FC Lisse duidelijk geworden dat Rosdorff en SJZ in zwaar weer blijven verkeren. Niet alleen de 4-2 nederlaag kwam hard aan bij de Zoeterwoudenaren, ook de resultaten van de concurrenten maakten de toch al bedrukte stemming er niet beter op.

Dat er voor beide ploegen veel op het spel stond, maakte het duel voor de toeschouwers alleen maar aantrekkelijk. De thuisclub domineerde in het eerste kwartier zonder noemenswaardige kansen te creëren.
Groen-wit knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg twee dotjes om de score te openen. Roy Versteegen had in de 27e minuut de 0-1 op zijn schoen, maar faalde van dichtbij. Even later vergat Daan Hoogbruin de trekker over te halen. Rosdorff over het eerste kwartier: ,,We hadden problemen met het doorschuiven van een centrumverdediger, waardoor we problemen hadden op het middenveld. Nadat we dat opgelost hadden konden we prima mee voetballen met de koploper.”

Waar de gasten faalden in de afwerking, waren de gastheren een stuk effectiever. Binnen twee minuten stond FC Lisse op een 2-0 voorsprong, tot grote ergernis van coach Rosdorff, die vond dat zijn verdedigers zich te gemakkelijk lieten uitspelen. Patrick Schaap en Joey Beelen waren de ‘boosdoeners’. SJZ hing voor korte tijd als een geslagen bokser in de touwen, maar herstelde zich razendsnel na de aansluitingstreffer van Hans Coret, die vlak voor rust snoeihard de 2-1 binnenschoot.

Direct na rust domineerde SJZ en was het met een aantal kansen dichtbij de gelijkmaker. Zo pegelde Coret rakelings naast. De verdiende gelijkmaker kwam in de 63e minuut. De solo van Fred de Koning werd onreglementair gestopt. De toegekende vrije trap verdween via de vuisten van de doelman over de deklat. Uit de hoekschop schoot weer Coret de verdiende gelijkmaker binnen (2-2).

De Zoetewoudenaren roken bloed en kregen kansen om op voorsprong te komen. Zo was Hoogbruin dichtbij de 2-3, na uitstekend voorbereidend werk van Niels Slingerland. Luttele minuten daarna een strafschopincident, die de wedstrijd op zijn kop zette. Waar de groenwitten een strafschop claimden, lag de bal een halve minuut later op de stip, maar dan wel voor het doel van SJZ. Dit was volgens Rosdorff het kantelmoment in de wedstrijd.
De strafschop werd feilloos benut door Patrick Schaap (3-2). De pupillen van Rosdorff gingen op zoek naar de gelijkmaker. De logische ruimte, die de ploeg moest weggeven, werd in de 75e minuut afgestraft door Rick van Dijk (4-2). Zo konden de Haasbroekbewoners geen halt toeroepen aan de serie uitnederlagen en moet de ploeg van Rosdorff nog vol aan de bak om degradatie te ontlopen.

Doelpuntenmaker Coret speelde een prima wedstrijd en zijn ploeg kwam zonder meer met veel elan voor de dag. Het mocht uiteindelijk niet baten. De van een langdurige blessure teruggekeerde aanvaller na afloop op Ter Specke: ,,Als we zo blijven spelen, heb ik een goed gevoel bij een voor ons positieve afloop. Het zit ons enkel erg tegen, nu ook weer. In plaats van een pingel voor ons krijgen zij een strafschop. Een verschil van dag en nacht. Het is logisch dat iedereen geïrriteerd raakte bij ons vanwege deze beslissing. Het nekte ons voor een goed resultaat. Het is leuk dat ik twee goals maak, maar drie punten waren me meer waard geweest. Het zat er ook echt in.”

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbosch, De Goede, Versteegen, Slingerland, Bos, Van der Meer, De Koning, Coret, Wijsman, Hoogbruin.