dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseSJZ zal door moeten tot het gaatje

SJZ zal door moeten tot het gaatje

-

ts-sjzOp de slotdag in de derde klasse A was zondagmiddag Van Nispen gastheer van de groen-witte Haasbroekbewoners in de belangrijke wedstrijd om een P/D-plaats. De ploeg van de scheidende SJZ-trainer Ronald Rosdorff moest winnen om zich veilig te spelen, terwijl concurrent Van Nispen genoeg had aan een gelijkspel. Ook trainer, Stephan Spruijt, vertrekt overigens bij de thuisploeg. Voldoende raakvlakken voor een spannend potje voetbal. Een wedstrijd waarin geen weg terug was.

SAM_3717_resultaat

Het maar niet kunnen winnen op vreemde bodem leek door SJZ-speler Daan Hoogbruin in de 20e minuut met de fraaie 0-1 te worden gelogenstraft. De gelijkmaker, een kwartiertje na rust, kwam aan als een mokerslag bij de Zoeterwoudenaren , die in een alles-of-niets offensief in de slotfase niet slaagden.

Om de barre omstandigheden was het de eerste twintig minuten, op een overigens uitstekende grasmat, aftasten geblazen voor de plusminus 200 toeschouwers op de gezellig propvolle tribune. De leidsman die het belang van de wedstrijd kende, hield zeker in de beginfase de wedstrijd kort wat nogal tot irritaties leidde.

De gastheren kregen binnen één minuut halverwege de eerste helft twee kansen om op voorsprong te komen, maar faalde op het belangrijkste moment. Na de vrij onverwachte treffer van Hoogbruin, die een slecht weggewerkte bal fraai in de kruising krulde, werd de wedstrijd er een stuk aantrekkelijker op.

In de 35e minuut snelde de rechter vleugelaanvaller van de thuisclub soepel langs verdediger Roy Versteegen en kwam oog in oog voor doelman Patrick de Jong te staan die de inzet prima pareerde. De ploeg van Rosdorff kwam vlak voor rust goed weg nadat Dennis Meiland de lat raakte boven de kansloze doelman. Heel SJZ claimde op slag van rust een stafschop, nadat Thomas Wijsman ten val was gebracht. De referee weigerde de bal op de stip te leggen.

SAM_3723_resultaat

Na rust opende de thuisclub furieus en drongen de groen-witten ver terug op eigen helft in de jacht op de gelijkmaker en die kwam er dus in de 62e minuut. De voorzet van Dick Verhoeven bereikte de verste paal waar Samir Krupic ongehinderd en geheel vrijstaand mocht inkoppen (1-1). Voor die voor SJZ fatale gelijkmaker kregen beide ploegen nog een grote kans om te scoren.

Strijd en passie waren in de laatste fase van de wedstrijd de belangrijkste ingrediënten waarin de Zoeterwoudenaren in de hectische slotfase nog het dichtstbij de overwinning waren. De overigens terechte deling betekent voor SJZ dat het seizoen nog een vervolg krijgt.

De zwaar aangeslagen Rosdorff had enige tijd nodig om het resultaat te verwerken. ,,Deze wedstrijd was een blauwdruk voor het gehele seizoen. Vooral de verliespartijen tegen DHL en Verburch hebben ons de kop gekost en niet deze wedstrijd tegen Van Nispen. We zijn dit seizoen ook niet constant genoeg geweest”.

SAM_3724(1)_resultaat

De trainer ziet overigens behoorlijk op tegen de nacompetitie. ,,Ik weet niets van de tegenstanders, NOC Kralingen. Het zou zo maar een loterij kunnen worden. Het zou behoorlijk kloten zijn om met een degradatie afscheid te moeten nemen van deze prachtige club.”

Opstelling Van Nispen: Otte, J. van Haaster, Van Westerop, Van der Reijd, Van der Linden, M. van Haaster, Van Eeden, Verhoeven (Van der Slot), Krupic, Witteman (Oostenrijk), Meiland.

Opstelling SJZ: De Jong, Hulsbos, Versteegen (Berg), De Goede, Sleijser, Bos (De Wit), De Koning, Willemse, Coret, Wijsman, Hoogbruin (Spierenburg)

Foto’s: met dank aan Peter de Goede