HomeZaterdagDerde klasseUitgebluste Kagianen afgedroogd(1-6)

Uitgebluste Kagianen afgedroogd(1-6)

-

ts-kagiaDramatisch, beschamend, stuurloos, geslacht, geschonken doelpunten, zomaar een opsomming van woorden gekozen door de zichtbaar aangeslagen trainer Jerry Ubink. Dit na afloop van het verloren duel (1-6) tegen de gasten uit Zevenhoven in hun eerste confrontatie voor een p/d plek.

De return a.s. dinsdag avond in Zevenhoven is slechts nog een formaliteit. Het naast de titel grijpen in de reguliere competitie op de laatste speeldag tegen het Leidschendamse SEV heeft kennelijk diepere sporen nagelaten dan men aanvankelijk had gehoopt.

Trainer Ubink (foto) vooraf aan het duel: ,,Vandaag moeten we het verschil maken.” Kagia- voorzitter Richard Trompert: ,,Als we deze wedstrijd winnen, gaan we fluitend de tweede klasse in.” Kagia zal echter na de beschamende nederlaag volgend seizoen gewoon weer in de derde klasse spelen en onder meer LSVV’70 en Oegstgeest, de nieuwe werkgever van Ubink, als tegenstanders ontmoeten.”Kagia pasfoto J Ublink 012 3

De oranjehemden maakten met name vóór rust een uitgebluste indruk, waar doorgaans de mouwen worden opgestroopt, lieten de mannen van trainer Ubink zich als makke schapen naar de slachtbank leiden en hielpen de zeker niet groots spelende tegenstander met twee cadeautjes in het zadel.

Aanvallend viel er voor en van de thuisclub niets te noteren. Veelzeggend in de eerste vijfenveertig minuten was dat er geen schot op het doel of richting de Zevenhoven-doelman Martijn Brouwer werd afgevuurd.

Ook de nog niet geheel fitte Rutger Goudriaan, weer startend in de basis elf,(top scorer van omgeving Haarlemmermeer met 23 doelpunten) kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken en was net als zijn collegae onzichtbaar.

De gasten kregen al in de tweede minuut de kans om de wedstrijd open te breken. Na slordig balverlies van Ferry Scholte keerde doelman Sander Goudriaan de inzet met de voeten. Als een warm mes door de boter sneden de gasten door de defensie, waarin de organisatie ver te zoeken was.

De 0-1 van de bezoekers uit een snelle omschakeling stond in de achterste minuut al op het scorebord. De 0-2 in de 18e minuut, na een weggevertje van Jesper Imanse, was kenmerkend voor de wanorde in de verdediging. Pas in de twintigste minuut voor het eerst waren er meer dan vier oranjehemden in de zestien van de bezoekers waarneembar. Hier was wel een hoekschop voor nodig.

Halverwege de eerste helft ontstond het eerste serieuze gevaarlijke moment van de Lisserbroekers. De gasten hadden even daarvoor de 0-3 moeten maken, maar faalden opzichtig. De 0-3 vielop slag van rust. Ivo van der Vlugt ontving een crosspass en zonder na te denken pegelde hij het leer in de kruising (0-3).

Na de thee kwam een herboren Kagia binnen de lijnen. De ingevallen Jelle Boot schoot koud binnen één minuut de 1-3 binnen. Kagia speelde nu wel met het hart en speelde stukken beter en agressiever dan in de eerste rondgang. De ploeg van Ubnik had pech dat een vrije trap op de lat belandde en moest veel risico’s nemen om de aansluitingstreffer te forceren.

VVV Zevenhoven strafte dit uiteindelijk genadeloos af en tilde binnen vier minuten de score op naar 1-6, de Kagianen in mineur achterlatend. De return is in één klap verworden tot een moetje en het seizoen ging zo uit als een eendagsvlieg die op een dag na de middag al zijn kruit had verspeeld.

,,We hebben ons na de nederlaag tegen SEV in de kampioenspoule volledig gericht op de nacompetitie. Ik had gehoopt dat we er mentaal en fysiek klaar voor waren. Na vanmiddag is gebleken dat dit valse hoop was. Ik ben diep bedroefd dat een prachtig seizoen zo moet eindigen en dan vooral voor de spelers”, mokte Ubink na afloop.

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, Timmermans, Tulen, Scholte, Van der Lans, Thissen, Imanse, A. van der Lans, R.Goudriaan, Robelus, Heuseveldt.