donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing: derde klasse, op naar speeldag 22

Voorbeschouwing: derde klasse, op naar speeldag 22

-

voorbeschouwing derde klasseOok komend weekend wordt de keuze weer lastig voor de neutrale toeschouwer. Kijken naar een kampioenskandidaat? Wedstrijdje meepikken van een ploeg die een kleinere prijs wil pakken? Of getuige zijn van een wedstrijd waarin de degradatiezorg centraal staat. Een wekelijks rondje langs de velden van de derdeklassers.

Zaterdag

3A:

Tijdens de inhaalronde van afgelopen weekend verzuimde DoCoS haar vuurdoop in de zaterdag derde klasse glans te geven. Kagia bleek met 0-1 een maatje te groot voor de Leidenaren, waardoor de equipe van eenmalig Nederlands international Joop Lankhaar naast de tweede periodetitel greep. Meer dan eer valt er niet meer te behalen dit seizoen. Tegen Zwammerdam heeft DoCoS nog wat goed te maken. Op eigen bodem zwichtte DoCoS namelijk nog ruimschoots voor de dorpsclub;  1-4.

In tegenstelling tot de zondagtak, beleeft de zaterdagafdeling van Roodenburg een seizoen waarin nog iets te halen valt. De Leidenaren nestelden zich in de top vier van het klassement. Of Roodenburg na zaterdag de fraaie klassering nog bezit, is echter zeer de vraag. Koploper DWO reist dan namelijk af naar Sportpark Noord, en zal met niets minder dan drie punten genoegen nemen. Roodenburg kan echter hoop putten uit de voorgaande speelronde. Naaste belager van DWO, SEV, werd met ruime cijfers (1-4) opzij gezet door de blauwzwarten, terwijl DWO ternauwernood de zege over de streep trok tegen laagvlieger Sportief (3-2).

LSVV ’70 was dichtbij de broodnodige punten afgelopen weekend, maar uiteindelijk gingen de Leidse studenten toch weer de boot in. Titelpretendent SEV bleek met 2-3 de sterkere broeder. Werk aan de winkel voor LSVV, met nog vijf wedstrijden voor de boeg bivakkeert het team van afzwaaiend oefenmeester Wim Mugge nog altijd op de twaalfde plek. Een klassering die nacompetitievoetbal ten behoeve van lijfsbehoud in de derde klasse vergt. Aanstaande zaterdag wacht het weerzien met Oegstgeest. Met het nodige geluk boekte LSVV in de eerdere confrontatie dit seizoen een 2-0 zege op het grillige Oegstgeest. De ontvangende ploeg van Rob van den Wijngaard heeft allicht nog een appeltje te schillen met LSVV, daar er na de vorige ontmoeting nog een staart kende. Wim Visser, vader van Oegstgeest-buitenspeler Remco Visser, was mikpunt van hoon op de digitale thuishaven van de Leidse studentenvereniging, nadat eerstgenoemde zich kritisch uitliet over het vertoonde spel van LSVV. Extra motivatie voor Oegstgeest wellicht om LSVV zaterdag een gevoelige tik toe te dienen in de strijd tegen degradatie. En daarnaast…Oegstgeest is nog niet geheel gezien voor een plek in de nacompetitie.

Kagia herstelde zich zaterdag van het kostbare gelijkspel tegen hekkensluiter Oosterheem, door DoCoS , nipt, maar terecht te verslaan (0-1). Matchwinner Niels Ganzevles en zijn medespelers maken zaterdag de reis van Lisserbroek naar Rijswijk, waar Semper Altius de volgende uitdager is. Ondanks dat DWO de beste papieren heeft met twee punten meer, én een wedstrijd minder gespeeld, is de titelrace nog volledig open. Om in het spoor te blijven van de koploper uit Zoetermeer, moet Kagia net als in de eerdere ontmoeting (2-0), af moeten rekenen met ‘Altijd Hoger’.

Ook staat de streekderby tussen Lugdunum en Koudekerk voor de deur. Deze wedstrijd wordt uitgebreid belicht in de Voorbeschouwing van de Week.

Zondag

3A:

Na een wedstrijdloos weekend maken Meerburg en SJZ zich op voor de vijf laatste wedstrijden van de competitie. Meerburg reist zondag af naar Pijnacker, waar Oliveo als tegenstander geldt. De vereniging uit Zoeterwoude-Rijndijk mag hopen op het winnen van de derde periode, waarin het nog ongeslagen is. Ook het kampioenschap is nog niet uit zicht, maar weinig realistisch, gezien het gat van zeven punten met koploper FC Lisse. Meerburg zou dorpsgenoot SJZ een goede dienst bewijzen, mocht het net als in het voorgaande treffen met Oliveo (2-1), aan het langste eind trekken.

Nummer 10 Oliveo staat namelijk slechts drie punten boven de streep, die door SJZ is getrokken met 21 punten en een twaalfde plek in het klassement. Ronald Rosdorff en zijn mannen staan ogenschijnlijk voor een loodzware opgave. Zondag gaat het namelijk op bezoek bij de titeldans leidende club in de zondag derde klasse, FC Lisse. De koploper leek lange tijd ongenaakbaar, maar voelt intussen, onder andere door een 2-2 gelijkspel tegen Meerburg, de hete adem van met name Den Hoorn in de nek. Desondanks blijft Lisse, ook dankzij de uitslag in het voorgaande treffen (1-4), torenhoog favoriet voor de overwinning zondag, oog-in-oog met SJZ.​

 

 

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read