Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing inhaalduel Roodenburg-Koudekerk

Drankenhandelleiden artikelbanner
Mooi artikelbanner

Komend weekend wordt er minimaal ingehaald. Zo staan er in de derde klasse A op zaterdag twee wedstrijden gepland. In Benthuizen is BSC’68 gastheer van WDS, terwijl Roodenburg bezoek krijgt van Koudekerk.

De streekderby tussen Roodenburg en Koudekerk is voor beide teams van groot belang. De Leidse ploeg won in de seizoensopening van DoCoS en dat leek de aftrap voor een hoopvol seizoen. Niets is echter minder waar. Nadien wonnen de manschappen van Patrick Heijmans en Henk Buyn geen enkele wedstrijd meer en daardoor wordt nu de twaalfde stek ingenomen en dat is ver onder de verwachtingen. Dit heeft deels te maken met onophoudelijk blessureleed, maar met de wedstrijdopvatting zat het ook niet wekelijks snor volgens hoofdtrainer Heijmans.

Roodenburg heeft enkel nog meer punten dan Gouda en LSVV’70. De Gouwenaren hebben vier punten en zegevierden nog niet, terwijl LSVV’70 niet verder kwam tot nu toe dan een buit van drie gelijke spelen. Roodenburg won dus wel een potje, maar met vijf punten op de teller zouden er op de moment nacompetitiezorgen kunnen zijn in Leiden-Noord, maar de weg is uiteraard nog lang. Vorig seizoen kwamen de teams een gelijkspel overeen (2-2) en in het seizoen 2012-2013 werd het liefste 5-1 voor de blauw-zwarten. Koudekerk heeft nu de beste papieren, want bij winst gaat de ploeg van Alex Redel naar een gedeelde tweede plaats, naast SEV en UVS. Mocht die Koudekerkse overwinning er inderdaad komen dan komt ook leider Floreant in zicht. Het verschil komt dan nog uit op drie punten. Overigens bewaren de withemden een prima gevoel aan de wedstrijd tegen de Boskopers. In de seizoensouverture werd het maar liefst 5-0. In de voorbije speelronde verloor Roodenburg ruim van Oegstgeest (2-5) en Koudekerk was de baas over DoCoS (0-1), hoewel die uitslag veel hoger had moeten uitvallen.

Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Seven gifts artikel
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten