donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagDerde klasseWarm welkom, maar geen punten voor Jerry Ubink

Warm welkom, maar geen punten voor Jerry Ubink

-

Derde klasse A (zaterdag)- Kagia heeft zich halverwege het seizoen in de middenmoot genesteld door Oegstgeest op eigen veld met 3-2 te verslaan. Mede door die nederlaag zit de ploeg van Jerry Ubink juist stevig in de nesten onderin.

Vooraf kreeg de in Leiden geboren trainer een warm welkom bij zijn oude werkgever. Ubink zat de voorbije twee seizoenen op de bank bij de Lisserbroekers en ogenschijnlijk lopen de Kagianen nog met hem weg. Na afloop volgden er meer knipogen, schouderklopjes en warme woorden. De oefenmeester bleef er vriendelijk onder, maar had veel liever drie punten mee teruggenomen naar De Voscuyl. Immers, de stand op de ranglijst doet pijn aan zijn ogen.

Niels Ganzevles tracht Dylan Dijkstra in de luren te leggen..
Niels Ganzevles tracht Dylan Dijkstra in de luren te leggen..

Door de achtste nederlaag van het seizoen is Oegstgeest slechts elfde en dat betekent voor het moment nacompetitie aan het einde van de rit voor lijfsbehoud. De kloof naar de eerstkomende veilige plek bedraagt al zes punten en of zijn formatie na de winterstop in staat zal zijn om een sprong te maken is maar zeer de vraag.

Zorgen voor de nabije toekomst kent de ploeg van Anton Wijsman niet. De opvolger van Ubink was overigens niet van de partij vanwege familieomstandigheden, maar rechterhand John Heuseveldt bracht hem pal na afloop van de wedstrijd direct telefonisch op de hoogte. Dat belletje zal als muziek in de oren hebben geklonken, want voor Kagia was het zaak om de progressie van de laatste maanden een goed vervolg te geven op de slotdag van de eerste speelronde.

Invaller Joep Zenden stuit bij een stand van 2-1 op doelman Sander Goudriaan..
Invaller Joep Zenden stuit bij een stand van 2-1 op doelman Sander Goudriaan..

Dat laatste gebeurde dus ook en op basis van de gehele wedstrijd kwam de zege uit bij de rechtmatige eigenaar. Voor rust dicteerde Kagia het spel en kwam Oegstgeest niet verder dan, weliswaar min of meer bewust, tegenhouden. Het gros van de duels werd gewonnen door de thuisploeg en de 1-0 van Dirk-Jan Ligtenberg, met een boogbal op gevoel, was een logisch gevolg.

De gasten kwamen een kwartier later volkomen uit het niets op 1-1 door de vrij gelaten Guido Leugering. Vanaf dat moment kwam er wel meer evenwicht. In de stand kwam echter nog wel verandering. Een fantastische vrije trap van Rens Lamboo liet Rick van der Kaay kansloos.

Beide trainers hadden het druk met de coaching.
Beide trainers hadden het druk met de coaching.

Na de hervatting waren de voetballende intenties bij de gastheer grotendeels weg en was er meer sprake van vechtvoetbal, zonder dat dit leidde tot een slaapverwekkend schouwspel. Sterker nog, de 3-1 was alweer verhogend voor de amusementswaarde. Ruud Heuseveldt verraste Van der Kaay met een hakbal. ,,Die moet gedronken hebben, dat kan niet anders”, verwoordde zijn broer als waarnemer op de bank. Joep Zenden bracht de spanning nog terug, maar daarna was de koek op.

Een oude bekende, die de uitslag nog niet wist, kwam nog even buurten op het sportpark en strooide nog wat zout in de wond van Ubink. ,,En Jer, hoe is het afgelopen?”. Het antwoord volgde van een boer met kiespijn.

Kagia-Oegstgeest 3-2 (2-1). 14. Ligtenberg 1-0, 31. Leugering 1-1, 44. Lamboo 2-1, 65. Heuseveldt 3-1, 73. Zenden 3-2. Scheidsrechter: Gomes. Toeschouwers: 150.
Kagia: Goudriaan, Timmermans, Van der Lans, Thissen, Mahli (27. Imanse), Heuseveldt, Clemens, T.Sluymer (80.R.Sluymer), Ganzevles (84.Zonneveld), Lamboo, Ligtenberg.
Oegstgeest: Van der Kaay, Ravensbergen (72.Gilliams), Tetteroo, D.Dijkstra, Leugering, Hachmang (46. Nonhebel), Gianfiglio, Reus, Bormans, Den Hollander, R.Dijkstra (46. Zenden).

De eindscore is bereikt, Kagia kan feest vieren en VV Oegstgeest geraakt verder in de problemen.
De eindscore is bereikt, Kagia kan feest vieren en VV Oegstgeest geraakt verder in de problemen.

Foto’s: met dank aan Leo van de Broek

Note redactie: nabeschouwing volgt

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read