HomeZaterdagDerde klasseWinst ten onrechte geclaimd door Roodenburg en Oegstgeest

Winst ten onrechte geclaimd door Roodenburg en Oegstgeest

-

derby days streek

(Zaterdag,3A)- Roodenburg en Oegstgeest zijn er niet in geslaagd om enigszins richting de derde en vierde plaats te geraken. Een zege voor de ploeg van Patrick Heijmans of Rob van den Wijngaard had voor één van de teams de nodige perspectieven kunnen bieden, maar het bleef in Leiden-Noord steken op 1-1.

Het was niet best wat de middenmoters Roodenburg en Oegstgeest in de eerste helft lieten zien. De omstandigheden werkten goed voetbal ook niet in de hand. Er stond een harde, vlagerige en daardoor onvoorspelbare wind, die soms vreemde dingen deed met de bal. Bovendien was het veld zwaar door de overvloedige regen van de dagen ervoor. Toch waren dit geen excuses voor het soms chaotische voetbal van beide kanten. Er waren slechts weinig lichtpuntjes te bespeuren.

Joep Zenden liet wel zien dat hij er weer zin in had. De behendige en snelle linksbuiten van Oegstgeest liet soms aardige dingen zien. Tien minuten voor de rust werd Roodenburg spits Abdel Elbaroudi, aan de andere kant, de diepte in gestuurd. Hij probeerde de bal over de uitlopende keeper Guijt te tillen, maar die redde uitstekend. Daarmee was de koek wel zo ongeveer op.

Gelukkig lieten de beide formaties in de tweede helft zien beter te kunnen. De passing was een stuk beter, waardoor de combinaties beter lukten. Het rommelige karakter van de wedstrijd was voor een groot deel verdwenen waardoor er opbouwend ook meer te zien was. Dat leidde in de 65e minuut tot een doelpunt van Oegstgeest. Een voorzet van Zenden belandde voor de voeten van Derk Hachmang. Zijn schot werd nog geblokkeerd, maar Jelle van Aarle benutte de rebound: 0-1.

Nog geen vijf minuten later scoorde Roodenburg via Wesley Lancel de gelijkmaker na een goede aanval via onder meer vleugelverdediger Mike Smit. Beide ploegen wilden de volle winst pakken en speelden op de aanval. De defensies speelden echter sterk en gaven weinig kansen weg. Bovendien onderbrak het fluitsignaal voor buitenspel met regelmaat het spel. Uiteindelijk gaf de 1-1 eindstand weer wat de verhoudingen op het veld waren geweest.

Reservedoelman Marvin Kluts van Roodenburg (hij verving Mike Armitage, red.) was het daar niet mee eens: ,,We hadden moeten winnen. In de eerste rondgang speelden we vooral op hun helft, maar het doelpunt bleef uit. Na de rust hadden we het lastiger, vooral door de wind.”

De doelman keept normaal in het derde dat een echt vriendenteam is. Hij kiest daar ook bewust voor. ,,Ik heb al eerder in het eerste in het doel gestaan tegen Lugdunum. Ik ken alle jongens ook. Vandaag zag ik qua niveau geen groot verschil met wat ik de rest van het seizoen heb gezien bij ons in het derde.” Over zijn eigen prestatie is de doelman (terecht) tevreden. ,,Veel had ik niet te doen, maar wat ik moest doen gebeurde in mijn ogen ruim voldoende. Ik heb geen fouten gemaakt en daarom kijk ik wat dat betreft tevreden terug. Jammer toch dat we de drie punten niet gepakt hebben.”

Dat vindt ook middenvelder Derk Hachmang van Oegstgeest. ,,We gingen vanaf het begin vol voor de winst. Achterin speelden we een op een en in de eerste helft leidde dat tot veel balbezit, vond ik. Roodenburg probeerde veel met lange ballen ons te verrassen, maar door de harde wind verdwenen die ballen vaak over hun aanvallers. Makkelijk voor ons dus. In de tweede helft pakte Roodenburg dat slimmer aan. Toch scoorden we uit een voorzet van Zenden. Die speelde sterk. We hebben hem gemist de tijd dat hij er niet bij kon zijn. Na de 1-1 werd het allemaal veel fysieker en dat ligt ons nou net niet. Wij lieten ons meeslepen helaas.”

Hachmang, die een schare luidruchtige fans op de tribune had, vindt zijn team veel te wisselvallig: ,,De ene week wordt er knap gevoetbald en de week daarop is het huilen met de pet op. Door dit gelijkspel staan we eigenlijk met lege handen. We hadden ons tot doel gesteld om de twee inhaalwedstrijden (volgende week wacht DWO, red.) te winnen om weer wat aan te sluiten. We missen dus nu al weer twee punten. Zonde.”

Roodenburg – Oegstgeest 1-1. Jelle van Aarle 0-1, Wesley Lancel 1-1.

Roodenburg: Kluts, Smit, Langerak, Farhane, Koelink, Van Kooperen (88. Boelee), Lancel (88. Bok), Elbaroudi, Elhamami, Van Oeveren, Verkuijlen.
Oegstgeest: Guijt, Groeneveld, Giliams, Tettroo, Hachmang, Bergers, Ravensbergen, Visser, Van Aarle (Opdam), Den Hollander (85. Cuvelier), Zenden