HomeVijfde klasseLSVV'70LSVV’70 krijgt ook pak slaag van VV Koudekerk

LSVV’70 krijgt ook pak slaag van VV Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)- Na de roemloze nederlaag vorige week van de Leidse studentenploeg tegen CVC Reeuwijk, had het team van trainer Freek Jansen wat recht te zetten. Op het Wim Mugge Sportpark ontving de thuisploeg VV Koudekerk, dat een voortvarende seizoensopening kende(5-0 overwinning tegen Floreant). LSVV’70, dat een leger aan spelers moest missen vanwege uiteenlopende redenen, kon het nu wederom niet bolwerken tegen een sterker Koudekerk. Het werd 0-5.

Vanaf het moment dat het eerste fluitsignaal had geklonken, was het duidelijk dat Koudekerk naar Leiden was gekomen met één missie, vol voor de winst gaan. Vanuit de verdediging werd er rustig opgebouwd en ging de equipe van trainer Alex Redel op zoek naar de vrije man in de voorste gelederen. Kort na het begin resulteerde dit in een hoekschop. De genomen hoekschop werd uitverdedigd door de studentenploeg. Toch was het Koudekerk verdediger Ruben van den Berg, die de afvallende bal voor zijn pantoffel kreeg en gelegenheidsdoelman Job Weststrate verschalkte. Saillant detail is overigens dat Weststrate zijn laatste wedstrijd keepte voor de studenten in de promotiewedstrijd tegen Alphia meer dan twee jaar geleden. Doelmannen Thomas Waasdorp en Maarten Metz ontbraken namelijk bij de brigade van Jansen.

LSVV probeerde na de openingsgoal met creatieve spelers als Neal Petersen, Shander de Vries en stand-in Alphert Christina de gelijkmaker te forceren. Echter alle aanvallen eindigden op een dood spoor. Koudekerk liet zich op geen enkele manier van de wijs brengen en bleef rustig aan de bal. Halverwege de eerste helft resulteerde dit dan ook in een bijzonder fraai doelpunt. Na een gave voorzet van middenvelder Erwin de Best nam aanvaller Mitchel Jansen de bal op zijn slof. Met een halve omhaal liet hij het net bollen. Na dit doelpunt probeerde LSVV weer aan te zetten om de aansluitingstreffer te kunnen aantekenen. Met een aantal goed genomen vrije trappen was Christina meerdere malen dichtbij een doelpunt. Telkens weer zat de sterk keepende Koudekerk goalie Wouter Reyneveld er goed bij. Met een 0-2 achterstand zal coach Jansen zijn ploeg in de rust wel een donderspeech hebben gegeven.

LSVV kwam goed uit de rust. Met een aantal puike aanvallen waarbij De Vries en Christina waren betrokken, werd er meer gevaar gesticht voor het Koudekerse doel. Dit was echter van korte duur. De Rijnbewoners bleven kalm en zagen een kans van aanvoerder Bas van Heerdt maar net voorlangs gaan. Kort na deze grote kans was het dan wel raak. Uit een hoekschop was het wederom verdediger Van den Berg die met een droog schoot de 0-3 aantekende. Het verzet van de studenten was nu definitief gebroken. Enkele minuten later was de 0-4 al een feit. Na geklungel in de Leidse defensie kon Roy van den Berg de bal oppikken. Oog in oog met keeper Weststrate faalde hij niet en schoof beheerst binnen. Koudekerk bleef de aanval zoeken en kort voor tijd werd er nog een mokerslag uitgedeeld. Na goed druk zetten op de achterhoede van LSVV kreeg de sterk ingevallen Rick van Tol de bal voor zijn rechter en schoot de 0-5 binnen. Koudekerk speelde de wedstrijd gedecideerd uit en LSVV lag allang in de touwen.

LSVV-aanvaller Shander de Vries over het verloop van de wedstrijd: ,,Laat ik beginnen met te zeggen dat we vandaag verdiend verloren hebben. Onze tegenstander voetbalde een stuk makkelijker dan dat wij deden. De eerste helft had ik het gevoel dat we nog redelijk makkelijk mee konden. De 0-1 gaven we een beetje weg door individuele fouten. Het tweede doelpunt was een wereldgoal. Die maakt die jongen nooit meer in zijn leven op die manier. In de tweede helft kwamen we door fouten in de verdediging al heel snel op een grotere achterstand. Toen was de wedstrijd gespeeld. Daarbij kwam ook dat wij geen kansen konden creëren en dat we keer op keer de bal verloren. Dat was ook de verdienste van Koudekerk. Een verzorgd spelend Koudkerk heeft vandaag gewonnen. Zij waren beter, daar ben ik eerlijk in. Wij maakten geen enkele aanspraak op punten vandaag.”

Coach Jansen: ,,Het is wachten op betere tijden in de personele bezetting. We missen er nu teveel en dat breekt ons op. Maar laten we het positief benaderen: we hebben nog vier duels om een overwinning te pakken en dan doen we het beter dan vorig seizoen na zes wedstrijden toen we pas één punt binnen hadden.”

Opstelling LSVV’70: Job Weststrate, Hubert Meulman, Wouter Huisman, Peter van Diggele (Demian Flippo), Michel Meere, Jacky Driessen (Boaz Zoutewelle), Michiel Ebbing, Neal Petersen, Alphert Christina, Shander de Vries, Sander Muller.