donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseFC Rijnland laat overwinning in slotfase glippen en is klaar

FC Rijnland laat overwinning in slotfase glippen en is klaar

-

ts-rijnland grootUDO staat voor Uithoudingsvermogen Door Oefening. Dat het met het uithoudingsvermogen van de spelers van UDO wel goed zat, bewezen ze door in de slotfase een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Hiermee lieten de geelzwarten tegenstander FC Rijnland met lege handen achter, dat over minder uithoudingsvermogen bleek te beschikken.

Met zijn openingen, cross- en steekpasses oogstte hij langs de lijn veel lof. Hij koos vaak voor een goede voetballende oplossing zoals dat zo mooi heet. Geen lange peer naar voren, maar een pass met een gedachte erachter die vaak ook bij zijn medespelers aankwamen. Mark Cerdijn, spelverdeler van Rijnland, was een van de beteren deze wedstrijd. Maar ook hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg het in de slotfase nog weggaf. ,,We moesten deze wedstrijd winnen om nog kans te houden op het halen van de nacompetitie. Het is jammer dat het niet lukte. In een woord: zuur. Na de rode kaart (linksachter Dexter Pardon kreeg in de 80e minuut zijn tweede gele kaart) was het tegenhouden voor ons. Dat was lastig. Toen het 1-1 werd, besloten we om alles of niets te gaan spelen, maar dat had helaas geen resultaat.”

Rijnland-trainer Ronald Mink baalde flink van de nederlaag en was niet mild voor zijn spelers. ,,Je komt 1-0 voor, maar een minuut later speel je met tien man en dan kiezen we er toch voor om door te schuiven en druk te zetten. De laatste tien minuten zie je er een aantal bijna omvallen, omdat ze niet meer kunnen. Dat komt weer doordat de heren niet twee keer in de week willen trainen. Na een of twee keer verliezen hebben ze geen zin om te trainen, krijgen ze een grote mond, dat ze het allemaal wel beter weten en dan krijg je dit”, brieste Mink.

Want tot aan de rode kaart liep alles crescendo voor de Rijnlanders. Zowel in de eerste als tweede helft kwam UDO niet tot hele grote uitgespeelde kansen. Of het moeten de twee mogelijkheden geweest zijn voor Lucas Varga, door zijn vrienden langs de lijn liefkozend Luca Toni genoemd. Maar waar Toni dit seizoen veelvuldig het net laat bollen in dienst van Hellas Verona, daar had deze Oegstgeeste Luca Toni het vizier niet op scherp staan en miste hij tot tweemaal toe.

selectie fc rijnland 2013 2014
FC Rijnland: uithuilen en opnieuw beginnen..

In de tweede helft leek de wedstrijd wat dood te bloeden. Het werd meer een duel tussen de beide grensrechters wie de meeste vlagsignalen zou geven voor (vermeend) buitenspel. Tot aan de 78e minuut. Jeffrey Smeele kopte de bal na een voorzet van Joop Oomen goed naar de hoek . 0-1. Rijnland in extase. Maar hoe anders was dat twee minuten later. Zoals al eerder vermeld kreeg Pardon zijn tweede gele en dus rode kaart, waarna de wedstrijd in het voordeel van UDO kantelde. Eerst scoorde Özcan Bayram vijf minuten voor het einde de gelijkmaker, waarna Rami Alnaaoumi bij een dribbel langs de achterlijn de bal langs de doelverdediger van Rijnland wist te krijgen. 2-1 en de wedstrijd was gespeeld.

Trainer Ronald van Wattum van UDO was vanzelfsprekend blij met de overwinning van zijn manschappen. Door deze overwinning zijn de Oegstgeestenaren wel verzekerd van een plekje in de nacompetitie. ,,1-1 had voor ons ook goed geweest, maar als je dan nog 2-1 maakt is dat natuurlijk ook goed. En ik denk ook dat het een verdiende overwinning is geweest. Nu gaan we ons focussen op de wedstrijden in de nacompetitie,’’aldus Van Wattum.

,,Bij 1-1 probeerden we het nog wel , kregen ook één of twee kansjes maar die gaan er dan niet in. Dat is jammer. De laatste wedstrijd gaat nu nergens meer om, maar die willen we goed afsluiten. Er komt ook nog een zanger optreden na de wedstrijd, dat wordt gezellig. Volgend seizoen gaan we het opnieuw proberen”, sluit Mink toch nog positief af. De ex-koploper is en zal nu zesde blijven op de ranglijst.

UDO- Rijnland 2-1

78. 0-1 Smeele
85. 1-1 Bayram
90+3. 2-1 Alnaaoumi

Opstellingen

UDO: Noort, Van Klaveren, B. Westendorp, T. Westendorp, P. Franken, Huivenaar (74. J. Franken), Bayram, Van der Spek, Alnaaoumi, Varga (62. Zweistra) ,Witteman

Rijnland: Van der Pluym, Luiten (50. Dros) , van Leeuwen, Kluivers, Pardon, van Putten, Smeele, Oomen ( 86. Hockx), Kamphues, Cerdijn, Brandt