donderdag, april 18, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryFootball Factory stelt teleur tegen staartploeg

Football Factory stelt teleur tegen staartploeg

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Enkele weken terug dacht Pieter van Schie nog aan deelname voor de tweede periodetitel met ‘zijn’ Football Factory. Een nederlaag tegen Blauw Zwart gooide evenwel roet in het eten. Na het gelijke spel tegen staartploeg Wilhelmus is de Leidse ploeg niet langer in beeld als mogelijke kandidaat tot teleurstelling van de trainer/ speler van de jongste Leidse club.

,,We hebben het lelijk laten liggen. Ik had de ploeg van tevoren nog gewaarschuwd voor onderschatting en dat we er gewoon hard voor moesten werken. Wilhelmus wilde er een Engelse strijd van maken en daarin zijn wij mee gegaan en dat is niet slim. Natuurlijk neem ik dat de tegenstander niet kwalijk. Net als wij hebben zij ook een internationale ploeg met veel Engelsen. Een sportieve tegenstander, ik kan niet anders zeggen. Enkel moet je dan wel je eigen spel gaan spelen en dat hebben we te weinig gedaan. Aan de andere kant, wanneer we gewoon onze kansen hadden benut is er niets aan de hand.”

Van Schie zag dat vooral Gary Person moeite had met scoren. ,,Hij maakte wel twee prima goals, maar was verder ongelukkig in de afwerking. Daarin was hij niet de enige overigens. Misschien hebben we wel vijftien scoringskansen gehad en er dus maar twee van benut. Wilhelmus maakte twee goals uit drie kansen. Dan heb ik het verhaal wel grotendeels verteld.”

De Voorburgers kwamen uit het niets op 0-1, waarna Football Factory de regie pakte en de score omboog naar 2-1. Tien minuten voor tijd scoorde de nummer laatst de 2-2 en in de slotfase bleek Football Factory niet geraffineerd genoeg om alsnog de beslissing te forceren.

,,Ook al speel je nog zo slecht, van deze tegenstander moet je gewoonweg winnen. Zij hebben nu pas twee punten, dat zegt genoeg. Het is een gemiste kans want bij winst hadden we geklommen naar de achtste plaats. Het is duidelijk dat ik er meer van had verwacht, maar als je je kansen niet maakt dan verdien je het ook niet. In dat opzicht pakt Wilhelmus misschien wel een terecht punt. Afijn, we gaan nu even onze rust pakken en kijken of we na de winterstop een stap kunnen maken om dit soort potjes wel winnend af te sluiten.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read