HomeZaterdagVierde klasseGehavend VV Leiden krijgt te weinig tegen Hazerswoudse Boys

Gehavend VV Leiden krijgt te weinig tegen Hazerswoudse Boys

-

(Zaterdag, 4A)- Moest Leiden nu blij zijn met een punt of teleurgesteld, omdat de verdiende overwinning was uitgebleven? De optimist zal voor het ene punt gekozen hebben. Immers, pas in de negentigste minuut kwam VV Leiden op gelijke hoogte, maar aan de andere kant: wát een kansen had de club uit de Mors gehad en daarvan maar twee benutten was teleurstellend. Daar hadden de mensen die meenden recht te hebben op drie punten absoluut een punt.

Trainer Maurice Jansen hoorde aan zijn lichaamstaal te zien na afloop duidelijk tot de laatste categorie. ,,Vooraf was hij nogal laconiek over het feit dat hij te kampen had met een fiks aantal afzeggers. ,,Ik heb vijf of zes spelers uit het tweede moeten halen. Je levert dan natuurlijk wel wat in, maar met ons voltallige team ging het de laatste keren ook niet best. We gaan gewoon kijken wat het wordt vandaag en wat die jongens kunnen brengen.”

En die jongens brachten, samen met de vaste krachten heel wat. In de eerste helft had Leiden kansen, kansjes en mogelijkheden volop om op een ruime voorsprong te komen. Het was een waar wonder dat het bij 1-0 bleef. In de twintigste minuut was er weer eens een scrimmage voor het doel van de gasten uit Hazerswoude. De bal caramboleerde uiteindelijk voor de voeten van Björn Siera die zich vrij speelde en hard en hoog inschoot. Daarmee loste hij zijn belofte aan zijn teammaats in om de openingstreffer te scoren. Hazerswoude kwam tot niet een uitgespeelde kans. Het was hopeloos slecht en geen moment werd de hoge positie op de ranglijst waargemaakt.

Na rust werd de aloude sportwet voor Leiden akelige realiteit: als je niet scoort win je niet. Twee keer concentratieverlies en twee goals betekenden een 1-2 achterstand. Jeffrey Kastelein stond volkomen vrij voor de 1-1. Niet veel later was keeper Arwin Akse net iets later bij de bal dan Hazerswoude spits Leo de Ruiter, die het leer in het verlaten doel schoof. Het dappere Leiden gaf niet op. Ondanks de vele invallers rechtte het zijn rug en bleef het betere van het spel houden. Opnieuw dienden de kansen zich aan, maar steeds was er een been of rug die een schot blokte. Was er geen verdediger voor handen dan was er voortreffelijk keeperswerk van de pas 17-jarige Patrick van der Reest die een Leids doelpunt voorkwam.

Af en toe gingen de handen in wanhoop omhoog; mocht het dan vandaag gewoon niet? De tijd begon te dringen en het begon er steeds meer op te lijken dat de mannen van trainer Jansen volkomen onterecht een nederlaag aan hun broek zouden krijgen. Niet lang voor het eindsignaal kreeg Erik Bakker het seintje om in te vallen. In de negentigste minuut bewees hij zijn waarde: vanuit de draai passeerde hij de Hazerswoudse goalie. In de blessuretijd had hij zelfs nog de kans om voor een prachtig slot te zorgen, maar hij benutte de kans niet. Met de 2-2 kwam de equipe van Manfred van den Bosch al met al goed weg.

Bij de doelpuntenmaker Erik Bakker overheerste het gevoel twee punten te hebben laten liggen: ,,Als je ziet hoeveel kansen we alleen al in de eerste helft hebben gehad, dan kun je niet anders dan teleurgesteld zijn. Die keeper speelde natuurlijk een geweldige wedstrijd. Desalniettemin had een 3- 0 ruststand op het scorebord kunnen staan. Voor mij was het wel een gekke wedstrijd. Ik kwam net terug van vakantie en was een kwartiertje voor de wedstrijd op het terrein. Ik zat op de bank en verwachtte eigenlijk niet in te mogen vallen. Als dat dan wel gebeurt en je maakt die goal is dat eerst fantastisch, maar later baal je toch dat het maar 2-2 was. Maar goed, ik ben niet voor niets naar de Morsch gekomen.”

Bakker is realistisch genoeg om niet al te veel te verwachten van de rest van het seizoen. ,,We staan te ver achter om nog ergens op te hopen. Wat we wel willen is zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Als je nou eens een mooie serie zou maken is dat iets waar je volgend seizoen op voort kunt bouwen.” Hier ligt een mooie taak voor oefenmeester Jansen die ook volgend jaar een team traint dat een mix is van jeugd en ervaring.
Leiden-Hazerswoudse Boys 2-2. 20. Siera 1-0, 58. Kastelein 1-1. 61. De Ruiter 1 -2. 90. Bakker 2-2.

Leiden: Akse, Faas, Meijers (30. W.Fokkema), S.Fokkema, Van der Dop (70. Blok), Van Duivenbode, Siera (79. Bakker), Lakhal, Devilee, Middelkoop, Rosier.
Hazerswoudse Boys: Van der Reest, Van Meurs, Moerland, Sol (57. Van Aalst) De Gelder, Kastelein, Meijer (84. Windhorst), Plaisier (46. Louwers), De Ruiter, Wassing, Van Wetten.