woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagVierde klasseKevin Wassenaar (Leidsche Boys,za) blij met tegenstander

Kevin Wassenaar (Leidsche Boys,za) blij met tegenstander

-

ts-leidscheboysEen veel gehoorde ‘klacht’ vanuit de spelersgroep van Leidsche Boys dit seizoen is dat veel ploegen zich ingraven. Zo niet Hazerswoudse Boys volgens doelman Kevin Wassenaar. Gevolg was een open wedstrijd, waarin Leidsche Boys beter was en won (0-3). Door de nederlaag van UVS kan Leidsche Boys middels twee wedstrijden in het paasweekeinde over de andere Leidse club wippen en koers zetten richting de titel.

Wassenaar hield voor de zesde keer de nul en was uiteraard een tevreden sluitpost door het vruchtbare weekend van Leidsche Boys. ,,We hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar dat kon ook door de tegenstander. Zij wilden ook voetballen, net als bij ons thuis. Dat ligt ons veel beter dan wedstrijden waarin tegenstanders massaal voor het hok gaan liggen. Een compliment waard voor Hazerswoudse Boys. Wel denk ik dat we de zaken prima op orde hadden, want ze hebben hooguit één grote kans gekregen.”

Al vroeg kwamen de bezoekers op 0-1. Youssef Mizab zette zijn ploeg op voorsprong. Leidsche Boys deelde vervolgens de lakens uit en de 0-2 ruststand was dan ook niet verbazingwekkend. Voor de tweede Leidse treffer was Leroy Brooks verantwoordelijk. Na de pauze kon nog een derde treffer worden genoteerd. En ook nog eens een doelpunt van grote schoonheid.

De winnende doelman: ,,Zorro (bijnaam van Youssef Ait Blal, red.) omspeelde een tegenstander, zag de doelman wat voor zijn doel staan en besloot van grote afstand raak te mikken. Echt een beauty van een goal. Toen was het wel gespeeld.”

Halverwege de tweede helft kregen Wassenaar en de zijnen een prettig bericht door vanaf de kant. ,,UVS stond met 3-0 achter, zo hoorden we. Toen was wel duidelijk dat het voor ons een prima middag zou worden. Dat neemt niet weg dat we er nu nog niet zijn. We moeten nu eerst ongeschonden door het komende weekend heen komen. Met twee zeges worden onze kansen wel groter natuurlijk. In principe moeten we in staat zijn om van Warmunda en SVOW te winnen. VV Leiden thuis, op tweede Paasdag, kan nog lastig worden en Haagse Hout uit is misschien ook een obstakel, maar onze ploeg moet in principe beter zijn dan deze vier tegenstanders. Ik denk dat we misschien zelf het grootste probleem vormen. Daarmee doel ik op de personele bezetting. We zijn gestart met achttien man, maar we hebben er nog elf of twaalf over. De gebroeders Schilthuizen zijn gestopt en we hebben de nodige blessures in de groep. Daar komt na zaterdag Mizab bij, want het ziet er niet goed uit met zijn knie.”

Wassenaar had zich na vorig weekend nog niet gewonnen gegeven, maar de kansen op de titel zijn een week later weer groter. En dat wil hij weten. ,,Het is misschien maar vierde klasse, maar hier spelen we voor. We willen allemaal kampioen worden en we hebben het weer in eigen hand.”

Toch is wel de vraag wat Leidsche Boys heeft aan een titel. Ondertussen is bekend dat trainers Henk de Cler en Henk Kersten en Tim de Cler de overstap maken naar Lugdunum. Het zou zo maar kunnen dat er meer volgen. Wassenaar daarover. ,,Het heeft niets te maken met Leidsche Boys, want iedereen heeft het naar zijn zin. Probleem is en blijft dat er weinig getraind kan worden. Als hier kunstgras zou liggen, lag het allemaal anders. In principe ga ik ook naar Lugdunum en wellicht zijn er meer spelers die de kant opgaan van de Kikkerpolder. Op een zeker moment maak je keuzes. Het zou enkel wel wrang zijn als Lugdunum vierdeklasser wordt. Dan begin ik dus weer van onderaf. Afijn, eerst wil ik kampioen worden en dan zien we wel verder. Dit weekend smaakt in elk geval heerlijk voor mij en de ploeg.”

Opstelling Leidsche Boys: Wassenaar, De Boer, Oulgout, Schaafstra, Maayad, Mizab, Ait Blal, Bezzai, Gangadin, De Cler, Brooks.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read