HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys neemt volgende horde moeiteloos

Leidsche Boys neemt volgende horde moeiteloos

-

ts-leidscheboysVoor de zaterdagtak van Leidsche Boys is het aftellen begonnen. Wanneer de formatie van Henk de Cler de resterende vier wedstrijden wint, is de titel aan de Vliet een feit. Bij eventuele missers kan UVS nog een stok tussen de spaken steken. Dit weekend komt Leidsche Boys tweemaal in actie. Maandag staat er een thuiswedstrijd tegen VV Leiden op het programma, een ruim verslag zal komende dinsdag worden geplaatst.

Eerst moest zaterdagmiddag ‘varkentje’ Warmunda de oren worden gewassen. De Leidse ploeg slaagde daar cum laude in (6-1). Eerder hadden de ploegen nog gelijk tegen elkaar gespeeld (1-1), waarbij de Warmonders tweemaal scoorden zelfs.

Nu scoorde Warmunda andermaal in eigen doel, maar toen was het al 2-0 voor de thuisploeg. Al binnen twee minuten kwam de torenhoge favoriet op voorsprong via Ismaël Housny. Zes minuten later leek de beslissing al te zijn gevallen, want de staartploeg moest een tweede treffer incasseren. Youssef Ait Blal ofwel Zorro in Leidse kringen scoorde net als vorige week tegen Hazerswoudse Boys. De belegering op het goal van Warmunda ging door en diverse kansen werden gecreëerd alleen de precisie ontbrak waardoor de thee kwam met een 2-0 voorsprong voor de Boys.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was met een aanvallend Leidsche Boys en een tegenhoudend Warmunda. In de 55e minuut viel het al genoemde eigen doelpunt en daarmee was zeker dat de winst, voor zover dat al niet vast stond halverwege, voor de nummer twee van de ranglijst zou gaan worden.

Vanaf de 3-0 ging Warmunda ook meer voetballen en kwamen ze ook wat vaker over de middenlijn. Of dit nu kwam omdat de Boys de teugels iets lieten vieren of dat Warmunda beter ging spelen was niet helemaal duidelijk. In ieder geval zorgde Tobias Schaafstra voor 4-0 in de 60e minuut na een fraaie aanval van de gastheren.

Leroy BrooksOok Dave de Boer deed een kwartier voor tijd een duit in het zakje door 5-0 aan te tekenen met een mooi afstandsschot. Nog meer lieten de Boys de teugels vieren wat resulteerde in 5-1 in de 80e minuut. Uiteindelijk was het Jerry Matahelumual vijf minuten voor tijd die een fraaie aanval met het hoofd afrondde en de eindstand op 6-1 bracht in een buitengewoon sportief duel. Vermeld dient nog te worden dat Leroy Brooks (foto) de uitblinker was bij de winnende formatie met onder meer drie assists.

Leidsche Boys heeft nu nog een achterstand van twee punten op UVS, maar kan op Tweede Paasdag de koppositie overnemen bij winst op VV Leiden dat overigens met 4-2 won van SVOW.