Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Leidsche Boys (za) en Wilhelmus halen einde niet

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

Vierde klasse A (zondag)- In de kelder van de vierde klasse kon Leidsche Boys op gaan voor de tweede winstpartij, maar dat lukte niet. Althans, nog niet. Het duel tegen Wilhelmus werd namelijk halverwege de tweede helft gestaakt door de scheidsrechter van dienst. Onze redactie zou een verslag maken, maar ging nu enkel verhaal halen bij trainer Johan Peper.

De trainer: ,,Onbegrijpelijk dat deze wedstrijd niet gewoon is  uit gevoetbald. Dat wilden wij en de tegenstander, want nu moeten ze straks misschien nog een keer naar Leiden komen. De scheidsrechter strooide met kaarten in een in mijn ogen niet onsportief duel. Breekpunt was dat er een spelers van ons geblesseerd raakte. Onze verzorger schrok daarvan en wilde de speler gaan helpen. Dat mocht niet van de scheidsrechter. Vervolgens kreeg hij een rode kaart en ontstond er wat tumult omdat onze verzorger niet weg wilde gaan, simpelweg omdat hij enkel de intentie had om een speler op te lappen. Toen werd het gestaakt. Daarna is er overleg geweest en zouden wij er voor zorgen dat de verzorger weg zou zijn, maar de scheidsrechter was niet meer te vermurwen. Ik begreep na afloop dat hij de wedstrijd eigenlijk niet had mogen staken. Het is allemaal zo jammer. Wij proberen de vereniging op de kaart te zetten en dan krijg je dit. Je kunt het de tegenstander navragen, zij wilden ook gewoon door en er was eigenlijk niets aan de hand.”

De wedstrijd werd dus definitief gestaakt, waarbij er op dat moment nog niet was gescoord. Wel waren er al twee gele kaarten getrokken voor Mats Vintges van de thuisploeg. Helaas was de speler onbereikbaar voor zijn lezing. Peper baalde niet alleen van het staken van de wedstrijd, maar was ook de mening toegedaan dat zijn ploeg twee strafschoppen waren onthouden. ,,Al met al een onnodig vervelende middag. De overwinning van vorige week smaakte immers naar meer.”

Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten