vrijdag, maart 29, 2024
HomeZaterdagVierde klasseLeidsche Boys (za) hapert in zicht van de haven

Leidsche Boys (za) hapert in zicht van de haven

-

ts-leidscheboysVrijwel het gehele seizoen leidde Leidsche Boys de dans in de vierde klasse op zaterdag, maar nu de prijzen verdeeld gaan worden laat de ploeg van Henk de Cler teveel punten liggen. Gevolg daarvan is dat UVS er nu qua puntenverlies beter voor staat. Leidsche Boys moet in de achtervolging en is nu afhankelijk van de Leidse tegenstrever.

Op het eigen complex ging het deels fout tegen VVSB (1-1), de nummer drie van de ranglijst. Niet ver voor tijd leek Tobias Schaafstra zich tot matchwinner te kronen, maar in de extra tijd nekte een hoekschop de thuisploeg alsnog. Lucas de Jong kon een vingertje de lucht in steken.
Aanvaller Bilal Karasahin noemde het puntverlies ‘dom’. ,,Als je vlak voor tijd op 1-0 komt, moet je dat niet meer uit handen geven. Misschien was de wijze waarop wel wat ongelukkig, maar we schieten onszelf hiermee in de voeten. Ik moet eerlijk zeggen dat we weinig hebben gecreëerd, maar we waren wel heel veel in balbezit. VVSB heeft eigenlijk weinig te vertellen gehad en dat maakt het pijnlijk dat je toch niet wint. Ze hadden eenmaal een kopbal in de eerste helft met gevaar en dus dat moment waaruit een doelpunt viel. Onze keeper (Kevin Wassenaar, red.) wilde de bal binnenhouden, maar via zijn been werd het een corner. Jammer, want het was anders een achterbal geweest.”

Bilal KarasahinDe aanvaller (foto) voelde zich enigszins eenzaam aan het front. ,,We speelden aanvankelijk met 1 spits en met veel bewegende middenvelders. Dat kan ik op zich wel begrijpen, maar we kwamen zoals ik zei maar moeilijk dicht bij hun doel. Later is het wat omgegooid en werden we wat gevaarlijker.”

Puntverlies oplopen tegen de nummer drie kan natuurlijk op zich, maar Karasahin trekt het breder. ,,Ons ritme is eruit. Na de winterstop hebben we weinig kunnen trainen en dan speelden we weer wel en dan weer niet. Daar zijn we niet beter van geworden. Hopelijk pakken we het weer op de komende weken, want we spelen al het hele seizoen om kampioen te worden. Vaak ben je als speler nog fit in de finale van de competitie, maar dat is bij ons niet helemaal het geval. Er zijn ook wat blessures en zo breed is onze selectie niet. Overigens is dat niet anders bij UVS, dus zij kunnen ook nog in de problemen komen op dat gebied.”

Wat dat betreft heeft de ex-Lugdunummer de titel nog niet opgegeven. ,,Ik denk dat komende zaterdag wel eens cruciaal kan zijn. Uiteraard mogen we zelf niet uitglijden, maar UVS gaat naar Woubrugge. Dat is een ploeg met veel vechtlust en daar heeft iedereen het moeilijk.”

Waar Karasahin volgend seizoen speelt is nog onduidelijk. Er zijn geruchten dat een aantal spelers vertrekken naar Lugdunum. ,,Ik ben er nog niet uit. Het hangt een beetje af van hoe het zich hier ontwikkelt. Ik vind Leidsche Boys een leuke club en heb het naar mijn zin. Maar ik wil ook best weer hoger spelen. Als wij oefenden tegen derdeklassers waren dat leukere potjes en wonnen we dik. Je komt meer aan voetbal toe en dat vind ik toch het belangrijkste. Misschien zou ik nog wel hoger willen spelen dan dat, maar ons kindje is op komst en het wordt er niet rustiger op. Ik zie het nog wel, als ik het maar naar mijn zin heb. Dat is voor mij het belangrijkste. Eind april ben ik er wel uit, schat ik in.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read