HomeDerde klasseLugdunumPeter du Prie: ,,Misschien is deze nederlaag voor Lugdunum juist goed”

Peter du Prie: ,,Misschien is deze nederlaag voor Lugdunum juist goed”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Lugdunum wordt door Jan en Alleman gezien als de voornaamste titelkandidaat in de vierde klasse A. De degradant uit de derde klasse heeft een puike selectie en trainer Henk de Cler keuze te over. Toch gingen de kikkers al in de tweede speelronde onderuit. Voor routinier Peter du Prie een teleurstelling, maar bovenal een ‘wake-up call’.

De ‘dader’ van de nederlaag was Hazerswoudse Boys. De ploeg van Manfred van den Bosch zegevierde met 3-2 en die zege kwam laat tot stand. Lugdunum was voor de rust de bovenliggende partij geweest, maar verloor na de versnapering grip op het duel en kwam ook conditioneel gezien en qua wedstrijdfitheid in de problemen. Hazerswoudse Boys had daar uiteraard geen boodschap aan en won voor de tweede keer op rij.

De eerste grote kans was nog voor de thuisploeg, maar de eerste score kwam op naam van de ploeg uit de Kikkerpolder. Uit het niets en tegen de verhouding in, zo meende De Cler, werd het 1-1 (doelpunt Stan van Meurs, red). Vlak voor rust herstelde Lugdunum de pikorde en met die stand konden beide trainers wel leven. ,,Hoewel we wel meer afstand hadden moeten nemen. We misten teveel kansen en dan zie je dat het in de tweede helft kan omslaan”, meende de verliezende coach.

De kentering kwam ook na rust. Hazerswoudse Boys kwam op 2-2 via Ruben Windhorst, op aangeven van Robin de Ruiter. Daarmee was de voorsprong van de Leidenaren, doelpunten overigens van Marco Harleman en Nino Poulina, andermaal weg en gaandeweg werd de thuisploeg beter en Lugdunum kwam meer en meer in de verdrukking. Uiteindelijk kreeg de wedstrijd een winnaar, dankzij Jeffrey Kastelein die een vrije trap binnen schoot.

Van den Bosch: ,,We hebben over de gehele pot teveel gekregen, maar daarom is de zege niet minder prettig. Misschien hebben we het ook wel enigszins afgedwongen. We waren fitter en we hebben onze snelle mannen goed kunnen benutten. Ik denk dat geen enkele club graag afreist naar Hazerswoude. Wij willen uitstralen dat we hier de baas zijn. Ik ben heel content dat we tot dit in staat zijn, zo aan het begin van dit seizoen.”

Collega de Cler: ,,Ik denk dat ik mag stellen dat we van onszelf hebben verloren. Bi 1-2 ging Leroy Brooks alleen op de keeper af. Daar hadden we het kunnen beslissen, zoals we ook daarvoor al afstand hadden moeten nemen. Dat neemt niet weg dat ik de tegenstander geen fitheid en scherpte kan ontzeggen.”

Du Prie, dit keer uitkomend als linksback, vond dat Lugdunum ten onder ging op inzet. ,,In de eerste helft was er niets aan de hand en hadden we de controle. Een ruststand van 1-4 zou niet hebben misstaan. Door slordig balverlies hielpen we hen in het zadel. Na de rust ging er bij Hazerswoudse Boys een schepje bovenop en bij ons een schepje af. En dan blijkt dus dat dit een taaie tegenstander is. Vroeger speelden ze boerenkoolvoetbal, maar ik heb nu ervaren dat er het nodige is veranderd bij deze opponent. Er zit meer voetbal in. Daar moet ik ze een compliment voor geven.”

Du Prie zag wel kans om regelmatig op te duiken als linkshalf en linksbuiten en dat leverde ook twee goals op. Met twee assists lag de nederlaag niet zo zeer aan Du Prie, die terug is van een slepende knieblessure. ,,Het was even wennen op deze positie, maar de trainer kan nu veel keuzes maken. In principe hebben we twee prima elftallen staan en er moet dus getraind en hard gewerkt worden. Als de trainer niet tevreden is, kan hij handelen. Dat betekent dus ook dat spelers die nu even buiten de boot vallen erin moeten blijven geloven. Met blessures en schorsingen komen er voor iedereen kansen. In elk geval is duidelijk dat wij niet zomaar even terugkomen in de derde klasse. We zijn op vechtlust afgetroefd en die arbeid is nu eenmaal ook in de vierde klasse vereist. Natuurlijk win ik liever, maar wellicht komt het niet zo slecht uit. We weten nu dat we er elke week moeten staan. Tomeloze inzet is benodigd. Met voetbal alleen kom je er niet in de vierde klasse.”