HomeZaterdagVierde klasseMartijn van Luling (Woubrugge): ,,Niet echt hoogstaand voetbal”

Martijn van Luling (Woubrugge): ,,Niet echt hoogstaand voetbal”

-

Vierde klasse C (zaterdag)- De 6-2 overwinning van Woubrugge op Legmeervogels in acht nemend zou door de outsiders kunnen worden gezien als een spetterend optreden van de mannen van Arie van Duijn. De realiteit was echter anders.

Verdediger Martijn van Luling is er eerlijk over: ,,In de eerste helft was het een collectief falen en gingen we met een 1-2 achterstand de rust in. Gelukkig viel de gelijkmaker van Ruud van der Sar na de thee vrij snel en toen ging het plotseling allemaal heel vlug.”

Uiteindelijk gingen de groen-witten met een 6-2 zege over de finish. De grote man tegen de laagvlieger was Dennis Boer met vier treffers. Door deze royale winst blijft Woubrugge de ongeslagen koploper NiTA in het spoor. Het team waar het enkele weken terug een 7-2 oorwassing van kreeg. Nadien revancheerden de ‘Bruggenaren’ zich in de bekerstrijd tegen derdeklasser avv Alphen en bijten zich nu weer vast in de doelstelling: kampioen worden of promoveren via de nacompetitie. Van Luling bevestigt deze stelling. ,,We gaan in principe voor de hoofdprijs.”

Goed, een slechte eerste helft dus biecht de verdediger, die aanvankelijk ook niet lekker in de wedstrijd zat, eerlijk op. ,,Legmeervogels zat veel korter op de bal. Zelf had ik ook veel moeite met mijn tegenstander. Na de rust hebben wij het goed opgepakt en de gelijkmaker van Ruud van der Sar deed wonderen. Toen leek het verzet van de tegenstander gebroken en liep het allemaal soepeler. Het leek wel of wij revanche op onszelf namen na de eerste helft en na de snelle gelijkmaker van Ruud pakten wij goed door. Het getankte vertrouwen dat wij hadden na de bekerwinst tegen Alphen was weer helemaal terug.” De gevierde man was dus Dennis Boer die er vier in het vijandelijke mandje legde. Chris Verhoef mocht vanaf elfmeter ook zijn bijdrage aan de uiteindelijk hoog uitgevallen zege leveren in een duel dat overigens sportief verliep.

AU2_7027,,De goede lijn van de laatste weken werd na de rust door getrokken” , blikt Van Luling tevreden terug. ,,Zoals ik al zei hebben we een doelstelling. Zelf blijven winnen en hopen op een off-day van NiTA. Maar die gasten spelen goed ook al was de 7-2 nederlaag die wij tegen hen leden erg geflatteerd.” De opdoffer lijkt allang weer verleden tijd en de Woubruggenaren liggen op stoom. Het halve dozijn treffers waardoor de overwinning alsnog hoog uitviel, tankte weer extra vertrouwen in het team. Van Luling in alle realiteit: ,,Ondanks de grote zege was het niet hoogstaand gezien de vertoning in de eerste helft, maar het was uiteindelijk toch een terechte overwinning.”

NiTA won ook nu weer, maar moest daar wel diep voor gaan. Bij Sportief werd het 1-2. Doordat NSV’46 en Nieuwkoop doelpuntloos tegen elkaar gelijk speelden, klom Woubrugge wel naar de tweede plaats. De achterstand op NiTA bedraagt nog immer drie punten. Volgende week speelt Woubrugge de streekderby in de Veen tegen DOSR, dat dit weekend kansloos werd gelaten door Alphia (7-2).