woensdag, april 24, 2024
HomeZaterdagVierde klassePatrick Oomen (Leidsche Boys,zo) zwaait af met zege in zijn laatste thuiswedstrijd

Patrick Oomen (Leidsche Boys,zo) zwaait af met zege in zijn laatste thuiswedstrijd

-

ts-leidscheboysHet seizoen van de zondagtak van Leidsche Boys viel uiteindelijk niet mee, maar de manschappen van Richard de Graaf lieten toch diverse keren zien dat ze het elke tegenstander lastig kunnen maken. UDO en Zoetermeer lieten al dure punten liggen aan de Vliet, maar Kickers’69 vergaloppeerde zich compleet. Leidsche Boys won met 1-0 door een fantastische treffer van routinier Raymond van Es. ,,Ik heb genoten van die goal”, laat spreker Patrick Oomen weten.

Voor de ranglijst deed het er voor Leidsche Boys niet veel meer toe, voor de Leimuidenaren des te meer. ASC nam de koppositie over in 4A en is nu het dichtst bij de derde klasse. Een klasse die voor de Boys nooit in zicht is geweest dit seizoen. Oomen zal het ook niet meer meemaken. Naar volgens eigen zeggen twaalf jaar in het eerste te hebben gebald, vindt de verdediger het mooi geweest. Hij speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor de hoofdmacht en gaat lager voetballen, zonder stress zoals hij dat zelf omschrijft.

pasfoto_zo_Leidsche_Boys_2013_2014_Oomen,,Het is voor mij telkens passen en meten op de zondag en altijd haasten. Daar ben ik klaar mee. Het is tijd om wat te gaan zalen en op het veld lager te gaan spelen. Zo krijg ik ook meer tijd voor mijn dochtertje. Dat is uiteindelijk belangrijker. Het is niet zo dat ik minder fanatiek ben dan voorheen, dat zit er nog steeds in. Het is nu echter aan anderen en naar ik begrijp wordt er druk gewerkt aan versterkingen voor het volgende seizoen.”

Leidsche Boys baarde dus opzien met de 1-0 triomf. Oomen had er wel een verklaring voor: ,,Thuis komen we vaak sterker voor de dag, omdat we niet willen afgaan voor familie, vrienden en bekenden. Het motiveert ons altijd om tegen een ploeg te spelen uit de bovenste regionen. Als ik Kickers zo zag spelen, begrijp ik eigenlijk niet dat zij zo hoog staan. Er ging niets vanuit en ze kregen maar geen grip op ons (fysieke) spel. Dit was niet voor het eerst dat wij een topper punten afhandig maakten, dus toevallig is het ook weer niet. Daar staat tegenover dat we gruwelijke wedstrijden hebben gespeeld tegen laagvliegers. Het is de verklaring voor de positie op de ranglijst. Maar goed, wat dat betreft ben ik sowieso niet zo verwend geweest in al die jaren. Ik ben eenmaal gepromoveerd en verder heb ik bijna alleen maar in de kelder gespeeld van de vierde of vijfde klasse. Meestal speelden we nergens voor.”

Kickers’69 rekende zich volgens Oomen vooraf al rijk. ,,Ze dachten hier wel eventjes te winnen en gingen er vanuit dat FC Rijnland ASC zou verslaan. Dan waren ze er bijna geweest, maar nu geven ze de eerste plek dus weg. Onbegrijpelijk dat zij zo soft speelden.”

Oomen beseft zich dat hij niet op het hoogste amateurniveau heeft gespeeld, maar heeft toch wel moeite met zijn genomen beslissing. ,,Natuurlijk is het geen topklasse, maar ik wilde wel altijd mijn ziel en zaligheid erin gooien. Ik vond en vind het ook ontzettend leuk dat jullie website zoveel aandacht schenkt aan de lagere klassen. Dat wil ik toch even kwijt (waarvoor dank, red.). Ik hoop dat de beslissing om te stoppen een juiste is geweest, maar dat denk ik wel. Ik heb wel gezegd dat ze een beroep op me kunnen doen, als de nood aan de man is. Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read