HomeZaterdagVierde klasseSterk Woubrugge verslaat koploper UVS

Sterk Woubrugge verslaat koploper UVS

-

derby days streekEindelijk had UVS vorige week Leidsche Boys bij de kladden en zelfs voor het eerst een voorsprong te pakken, maar een week later zijn de bordjes alweer verhangen in de vierde klasse A.

Lars van Halteren, keeper van Woubrugge, is optimistisch aan de vooravond van de wedstrijd tegen UVS. ,,We hebben tegen de bovenste ploegen bewezen dat we kunnen voetballen. Er is door ons goed gepresteerd tegen ze toch? Het is doodzonde dat we tegen “de kleintjes” onnodig punten hebben laten liggen. Blijkbaar vinden ploegen het een hele opgave om tegen ons in Woubrugge te voetballen. Mooi en leuk om te horen. Morgen tegen UVS gaan we minstens gelijkspelen kan ik je zeggen. Die derde plek wordt voor ons.”

Collega-keper van UVS Danny de Groot ziet de wedstrijd al even zonnig tegemoet: ,,Het gaat goed dit seizoen, dus waarom zouden we niet winnen van Woubrugge? Okee, het is een lastige klip om te omzeilen, maar die drie punten gaan mee naar Leiden. We gaan niet uit van eventueel puntverlies van Leidsche Boys, maar gaan uit van eigen kracht. Nog drie keer winnen en we zijn kampioen.”

Dan de ontmoeting zelf. Al in de derde minuut van de wedstrijd leek UVS op voorsprong te komen. Ferry Kort ging alleen op keeper Van Halteren af en plaatste de bal in de hoek. Via de binnenkant van de paal rolde het leer over de doellijn om daarna net voor de andere paal over de achterlijn te verdwijnen. UVS leek daarbij zijn kruit verschoten te hebben voor de eerste helft, want echte kansen werden nauwelijks meer te zien.

Het was vooral Woubrugge dat gevaarlijk werd. Via goed combinatievoetbal werd het vijandelijke doel gezocht. Uitblinker Joris van den Hoorn bezorgde UVS verdediger Marc Rexen een bijzonder lastige middag. Hij was het ook, die Woubrugge een verdiende voorsprong bezorgde. Ruud van der Sar won weer eens een duel en  stak de bal op Van den Hoorn die zowel een verdediger als de keeper geen kans liet. UVS drong voor rust nog even aan, maar Van Halteren reageerde alert op een doorkopbal en even later plukte hij de bal van de voet van Kort.

Het eerste kwartier na rust was het UVS dat de overhand had. Woubrugge werd slordiger en medespelers werden minder bereikt. UVS won eindelijk eens persoonlijke duels en leek nu pas het belang van de wedstrijd in te zien. Tot een doelpunt leidde het niet en rond de 65e minuut kantelde de wedstrijd. Eerst was er de penalty die heel Woubrugge claimde. Thom Buntsma werd tegen de grond gewerkt nadat de bal tegen de paal was beland. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in, maar niet lang daarna werd de match beslist. Eerst tikte Van den Hoorn van dichtbij zijn tweede in en nauwelijks een minuut later werd het zelfs 3-0. Jim van der Weiden scoorde beheerst en liet De Groot volkomen kansloos. Het verzet van kampioenskandidaat UVS was definitief gebroken en de thuisploeg had de score zelfs nog kunnen opvoeren. Woubrugge deed uitstekende zaken in de strijd om de derde plaats, terwijl de kampioensaspiraties van UVS een fikse deuk opliepen.

Keeper De Groot van UVS is na afloop realistisch en complimenteus voor de ploeg uit Woubrugge: ,,Ze speelden erg goed vond ik. We werden in feite overrompeld mede door ons veel te slappe spel. We wonnen bijna geen duel. Zij klapten er gelijk op en we lieten het afweten; zo simpel is het. Ze hadden ook nog eens een penalty kunnen krijgen, maar dat bleef ons bespaard.” De Groot acht zijn ploeg zeker nog in staat kampioen te worden. ,,Wij winnen de laatste twee wedstrijden. Leidsche Boys moet er nog vier spelen en alleen als ze alles winnen komen ze boven ons. Dat gebeurt niet kan ik je zeggen.”

Lars van Halteren is heel blij met de zege. ,,Die was verdiend. Op de eerste twintig minuten na waren wij beter en kregen ook de beste kansen. Ze kwamen nooit onder de druk vandaan en ik vond ze eigenlijk wat tegenvallen. Ik herhaal het nog maar eens: het is zo zonde dat we tegen de ploegen laag op de ranglijst onnodig punten hebben laten liggen! Van de bovenste twee hebben we niet verloren en halen we acht punten. Zoals het er nu uitziet gaan we nacompetitie spelen. Ik kijk er naar uit.”

Woubrugge – UVS 3-0. 38. Van der Hoorn 1-0, 68. Van der Hoorn 2-0, 69. Van der Weiden 3-0.

Woubrugge: Van Halteren, Molleman, De Wit, Verhoef, Van de Geijn, Wolvers, Van Luling (86. Heuveln), Van der Sar, Van der Weiden (71. Dreef), Van der Hoorn, Buntsma (82. Van der Ley).

UVS: De Groot, Rexen, Maaskant, Onderwater, Smit, De Vrind, Van Rest, Hogenboom, Vink (66. De Boer), Hermenet (75. Van Heiningen), Kort (66. Oudenaarden).

Scheidsrechter De Jong. Toeschouwers 100.