Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Taoufik Maatoug van GOL Sport voorzichtig optimistisch

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

GOL_Sport_complex_0367Voorbeschouwing- (GOL Sport, 3e klasse, zondag)- GOL Sport is een van de nieuwkomers in de derde klasse A op zondag. Tegelijkertijd is dat een uniek gegeven, want de club speelde nimmer op dit niveau. De mannen van Taoufik Maatoug maakte de stap via de nacompetitie en het heeft er gezien de voorbereiding alle schijn van dat de Boshuizerkadeploeg zeker geen zwakke broeder zal worden. GOL Sport moet het echter wel stellen zonder de brille van Otman Mouhyieddine.

,,Jazeker, ik ben Otman kwijt. Dat was bij ons vorig jaar natuurlijk een klasbak van de eerste orde die heel veel betekend heeft. Een aderlating zou je zeggen, maar er is absoluut ook kwaliteit bijgekomen hoor. Ghalid Mrani komt van Alphense Boys en Nick van der Reijden van Lugdunum zijn absolute versterkingen. Zij vullen het gat dat Mouhiddinne achterlaat meer dan op. Bovendien zijn er nog wat ambitieuze en enthousiaste jongens bijgekomen die echt wel tegen een balletje kunnen trappen. In de breedte zijn we sterker geworden.”

De nieuwkomers zorgen er wel voor dat een aantal basisspelers van het afgelopen seizoen noodgedwongen lager gaat voetballen. ,,Ja, het is misschien rot voor die jongens, maar zo gaat dat en ze weten het. Sterker nog, ze hebben aangegeven dat ik altijd een beroep op hen kan doen.”

Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

In de ogen van Maatoug tekent dat de teamspirit van vorig jaar. Hij ziet het als zijn grootste taak en uitdaging weer zo’n eenheid te smeden. ,,Een eenheid maken is een dynamisch proces. We moeten met z’n allen naar elkaar toe groeien en er voor willen gaan. Ook bij een 0-2 achterstand moeten de koppies omhoog blijven. Dat is vorig seizoen uitstekend gelukt. Wij waren ooit het lelijke eendje van het regiovoetbal, maar vorig seizoen zijn er scouts geweest van diverse hoofd- en topklassers bij ons wezen kijken. Een erkenning van onze kwaliteiten dus.”

Maatoug is realistisch als hij handhaving in de derde klasse als eerste prioriteit ziet en voorzichtig optimistisch als hij hoopt op een plek in de middenmoot: ,,Het is een pittige afdeling met ploegen die kunnen en willen voetballen. Vorig jaar hebben we bewezen dat we die kwaliteiten ook hebben. Juist tegen de ploegen bovenaan pakten we punten. Dat geeft vertrouwen voor het nieuwe seizoen.”

De groenwitten starten met een thuiswedstrijd tegen MMO. Vervolgens gaat de Leidse ploeg op visite bij Kickers’69, om daarna Alkmania te treffen.

Dan nog even de mutaties op een rijtje:

Gekomen: Nick van der Reijden (Lugdunum), Murat Bayrak (Lugdunum), Salman Kasimoglu (SEP), Abdelkader Lamabette (Voorschoten’97), Galid Mrani (Alphense Boys), Bashir Saben (Alphense Boys), Murat Ersin Oksak (rvv GLZ), Bora Yilmaz en C. Ameciad (eigen jeugd).

 

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten