HomeZaterdagVierde klasseTiende wedstrijd op rij zonder overwinning voor Warmunda

Tiende wedstrijd op rij zonder overwinning voor Warmunda

-

Vierde klasse A (zondag)- Trainer Stephan Spruijt heeft de zaken nog steeds niet op de rails in Warmond. Op bezoek bij Bernardus bleef zijn ploeg Warmunda voor de tiende keer op rij zonder driepunter. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk was met 2-1 te sterk. Keeper van de gasten Michael Christen was zeer teleurgesteld na de nederlaag. ,,Het zat opnieuw niet mee en weer staan we met lege handen’’, baalde de Warmunda-doelman.

Toch kwamen de blauw-witten zonder de geschorste Sjoerd Winkelman en de geblesseerde Ruud Pont en Jeroen van Noort op voorsprong in de eerste helft. Tien minuten voor rust produceerde Erik Smit de openingstreffer. ,,De eerste twintig minuten was Bernardus beter, maar daarna kwamen wij beter in ons spel’’, aldus Christen. ,,De 0-1 voorsprong kwam op een goed moment. Verder hadden we nog wat kleine kansen.’’

In het tweede bedrijf domineerden de bezoekers volgens Christen. ,,We hebben veelal op hun veld gespeeld. Bernardus kwam er vaak gevaarlijk uit via de counter. Wij lieten het helaas na om een tweede goal te scoren en ondertussen geef je toch twee doelpunten weg. Hoewel de 2-1 onterecht was, vond ik. Eerst kwam een schot tegen een arm van één van ons. Daarna liet de jonge scheidsrechter doorspelen en er kwam voordeel uit, want er was een kans om te scoren. En tot onze verbazing gaf de scheids na twintig seconden toch de penalty na geschreeuw en rumoer vanaf de kant. Echt ongelooflijk. Dat kon natuurlijk echt niet. De scheidsrechter liet zich op dat moment heel erg intimideren door het publiek. Ik was ook naderhand heel erg teleurgesteld door deze beslissing.’’

Ondanks het goede spel bleef Warmunda dus weer met niets achter. ,,We komen vaak op voorsprong in een wedstrijd. Maar uiteindelijk eindigt het duel dan in een gelijkspel of veelal een verliespartij. We begonnen nog zo goed aan de competitie met negen punten uit drie duels. Alleen daarna zijn het dramatische cijfers. Van de afgelopen tien duels hebben we maar twee punten gepakt. Natuurlijk speelt ook wel mee dat we de afgelopen weken vaak een te krappe selectie hebben om echt mee te doen, want er zijn veel afwezigen op het moment.’’

De slechte reeks heeft niet gevolg dat de sfeer binnen het team van Spruijt minder wordt. ,,De sfeer is inderdaad nog steeds goed’’, bevestigt Christen. ,,We werken er hard voor. De trainingsopkomst is ook goed. Verder heeft iedereen een goede verstandhouding met de trainer. Dus dat is allemaal positief. Ook valt het mij op dat we blijven werken in het veld ondanks dat het misschien wat minder gaat. Na de 1-1 van Bernardus bleven we strijden voor een goed resultaat. In de voorgaande jaren lieten we vaak onze hoofden hangen bij een tegenslag.’’

Het is een kwestie van tijd voordat Warmunda weer eens drie punten pakt. ,,Hopelijk komt die overwinning snel. Het kwartje moet nu eindelijk eens de goede kans op vallen in ons voordeel.’’ In de komende twee weken is er nog genoeg kans om een zege in de wacht te slepen tegen respectievelijk nummer zes Hillegersberg en hekkensluiter Roodenburg. In de laatste speelronde voor de winterstop is Stolwijk, de huidige nummer vier, de opponent.