HomeZaterdagVierde klasseUVS’ er Oudenaarden: ,,Dit was een gestolen overwinning, zo eerlijk moet je...

UVS’ er Oudenaarden: ,,Dit was een gestolen overwinning, zo eerlijk moet je zijn”

-

(Zaterdag,4A)- In het jaar van het 100-jarig jubileum lijkt de zaterdagtak van UVS de club een mooi cadeau te kunnen gaan geven. Zaterdag j.l. moest de ploeg het gevecht aangaan met stadsgenoot VV Leiden. UVS stal de punten in de slotfase: 0-2. De roodwitten bleven zo steken in een tot nu flets seizoen.

Leiden-verdediger Bas Middelkoop, die zijn intrede deed in de 65e minuut, blikt terug. ,,We waren zeker niet de mindere vandaag. Vooraf hadden we er echt zin in. Goed getraind en eigenlijk klaar voor een stuntje. Als je de hele wedstrijd terugkijkt hadden wij misschien wel moeten winnen. In de laatste vijf minuten gaven wij het weg. Daarnaast hadden wij in mijn ogen twee penalty’s moeten krijgen. Pech voor ons. Bij winst hadden we goede zaken gedaan voor de periodetitel. Dat zal nu een lastig verhaal worden. We staan na twee wedstrijden al vijf punten achter op de koplopers (VVSB, SVOW en UVS). Toch geven wij de moet niet op en zullen we het maximale eruit gaan halen dit seizoen.”

Benieuwd welke lezing Kay Oudenaarden van UVS heeft. ,,Vooraf wisten we dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Thuis hadden we wel gewonnen, maar ze hebben best een goede ploeg. Om te beginnen was het veld echt dramatisch, moeilijk om op te voetballen voor ons. Maar als ik eerlijk ben kreeg VV Leiden misschien wel de beste kansen. In de laatste minuten was het uiteindelijk Ferry Kort die tweemaal het net wist te vinden. Beide keren na  een voorzet van invaller Mike de Boer. Dit noemen ze ook wel eens een gestolen overwinning. Zo eerlijk moet je kunnen zijn.”

Zelf werd Oudenaarden in de rust gewisseld en daardoor kreeg hij niet meer mee wat trainer Van Goozen voor feedback had. ,,De trainer kenende zal hij zeker blij zijn geweest met de overwinning, maar met het voetbal zeker niet.” UVS blijft dus op titelkoers. ,,Ja we doen het nog steeds goed. Ik weet niet of Leidsche Boys de enige concurrent is. VVSB (2 punten achterstand) heeft zeker ook goede papieren. Zaak is om het wedstrijd voor wedstrijd te blijven bekijken.”