UVS (za) ontdoet zich van DOSR

Vierde klasse
Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts-uvs(Zaterdag,4A)- UVS is de enige koploper van de vierde klasse A. Dit na een 0-2 overwinning op de geelroden van DOSR. Aangetekend moet wel worden dat de ploeg van Charl van Goozen twee wedstrijden meer speelde dan Leidsche Boys, dat andermaal niet in actie kwam. UVS heeft nog steeds wel drie verliespunten meer dan de Vliet-brigade.

UVS won niet met twee vingers in de neus bij de laaggeplaatste ploeg uit de Veen, mede ook door de lastige omstandigheden. Trainer Van Goozen: ,,De wind stond dwars over het veld en combinatievoetbal, waar wij het veelal van moeten hebben, was amper mogelijk. Na de rust hadden we de wind wat tegen en voetbalde het wat makkelijker.” Voor de pauze deed DOSR niet veel onder voor de titelkandidaat, maar kwam het zelden serieus in de buurt van doelman Danny de Groot. De bezoekers kregen wel wat kansen, maar halverwege was het nog 0-0.

Na de pauze kwam UVS vaker door en topscorer Evert van Rest brak na een minuut of twintig de ban met zijn treffer. Tien minuten later was Mario van Heiningen succesvol met een fraaie boogbal. De controle was voor UVS en een grotere score bleef mogelijk, maar bleef uit.
Van Goozen: ,,Al met al best een lastig potje. Thuis ging het makkelijker. DOSR heeft vooruitgang geboekt. Een belangrijke overwinning temeer omdat we ons gehele middenveld moesten missen vanwege blessures (Mark Hermenet, Koen Hogenboom en Vincent de Vrind, red.). Een verdiende overwinning, maar de punten kunnen maar weer worden bijgeschreven. Zo simpel was het dus niet.”

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

UVS en Leidsche Boys lijken in een nek-aan-nekrace te gaan strijden voor de titel. ,,Ik geloof inderdaad niet dat er nog andere ploegen bijkomen de komende tijd. Diverse concurrenten hebben teveel punten verspeeld in de voorbije weken.”

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel