zaterdag, april 20, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVan Duijn (Woubrugge): ,,We hadden onszelf derde plaats moeten toeëigenen.

Van Duijn (Woubrugge): ,,We hadden onszelf derde plaats moeten toeëigenen.

-

Woubrugge 4546Woubrugge zette vorige week een lelijke streep door de rekening van de kampioenskansen van UVS. Belangrijker voor de club zelf was echter het in beslag nemen van de derde plaats. Een week later moet de ploeg van Arie van Duijn alweer pas op de plaats maken. VVSB won met 2-5 in Woubrugge.

,,Dit is de vijfde keer dat ik met Woubrugge tegen VVSB speel en daarvan hebben we er eentje gewonnen en de andere duels gingen verloren. Dit was daarnaast een hele zure gezien de stand op de ranglijst, maar zeker ook als je kijkt naar het verloop van de tweestrijd.”

Voor Woubrugge leek er aanvankelijk niets aan de hand en de ploeg was volgens de oefenmeester heer en meester. Joris van der Hoorn vond het net weer eens heel makkelijk en na dertig minuten was het 2-0 voor de thuisclub. So far, so good. ,,Alles klopte in die fase en daarmee was het een fraai vervolg van onze geweldige wedstrijd tegen UVS. Vervolgens wordt het vijf minuten voor rust 2-1 en zijn we het helemaal kwijt. Weg zelfvertrouwen, weg zuiverhuid, weg overwicht en weg alles eigenlijk.”

pasfoto_woubrugge_2012_Arie_van_duijnIn de rust trachtte de ex- trainer van FC Rijnvogels, die hij nadrukkelijk feliciteert met de titel in 1B maar dat ter zijde, zijn ploeg te kalmeren en weer terug te brengen naar de aanvangsfase van de wedstrijd. Kennelijk was de tik te groot die was uitgedeeld voor de pauze, want na de rust ging het verre van beter. VVSB kwam op 2-2 en rook bloed en maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die Woubrugge deed ontstaan. Voor de Noordwijkerhouters scoorden Rolf van der Raadt, Frank Eisenga, Timo van der Raadt en tweemaal Ruben Brama. Daarbij dient te worden aangetekend dat VVSB ook nog eens met tien man eindigde na een rode kaart.

,,En dan te bedenken dat het bij 3-0 over en uit zou zijn geweest voor VVSB. Eerst vergeet Joris een bal terug te trekken op Ruud van der Sar en het zelf te doen en ook Chris Verhoef kreeg een kans om ons in veiligheid te schieten. Die moeten er gewoon in en dan is het over. Het is voor mij uitermate teleurstellend dat we bij de eerste de beste tegenslag meteen uit het veld geslagen zijn. Dat moet een mentale kwestie zijn en eigenlijk snap ik daar niets van. Er was immers geen vuiltje aan de lucht”, bromt Van Duijn nog na.

Vervolgend: ,,Ik dacht stellig dat we met de zege op UVS de basis hadden gelegd voor de derde plaats, maar dat is dus een misvatting. Niet dat het hek van de dam is overigens, want we spelen nog tegen Hazerswoudse Boys en VVSB moet nog naar UVS. Daarnaast eindigen wij de competitie tegen Warmunda. Ook denk ik dat plaats vier ook nacompetitie kan betekenen dus het is nu niet ineens voorbij. Maar ik vind wel dat je pakken moet wat je pakken kan en die kans hebben we nu laten lopen. Zelfs bij een gelijkspel hadden we prima zaken gedaan en bij winst was plaats drie zo goed als zeker geweest. We hadden die derde plaats onszelf nu moeten toeëigenen. Als je met 2-0 voor staat en je verliest met 2-5 moet je bij jezelf te rade gaan.”

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Van der Geijn, De Wit, Molleman, Luing, Wolvers, Verhoef, Buntsma, Van der Weijden, Van der Sar, Van der Hoorn.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read