Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Schie (Football Factory): ,,Trots op de jongens”

ALV artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

ts-footballfactoryHij is er eerlijk en oprecht over. De 0-2 nederlaag tegen Woubrugge mag dan wel terecht zijn maar hij vond dat ‘zijn Factory’ toch een goede pot op de mat had gelegd. Weliswaar lag het in de lijn der verwachtingen dat de rode lantaarndrager het tegen de subtopper moeilijk zou krijgen, maar het verweer was dapper. ,,Ik ben trots op de jongens” complimenteerde Van Schie op de Nationale Complimentendag zijn wederom gehavende team waarin vier basisspelers ontbraken. ,,We hebben er alles aan gedaan”, wist de mentor van het team. Maar daar koop je helaas geen punten voor.

Omdat de Factory vanuit de organisatie goed speelde had het team van Arie van Duijn het niet makkelijk om een gaatje in de Leidse defensie te ontdekken. ,,De organisatie was er en het team stond goed”, analyseert Van Schie na afloop. Dat Woubrugge desondanks met een 0-2 voorsprong de rust in ging was het gevolg van twee treffers waar Van Schie het volgende over weet: ,,Het eerste doelpunt was een afstandsschot en ja, dat die er in ging viel onze keeper niet te verwijten. Maar aan de tweede treffer kleefde een luchtje. Er ging een handsbal aan vooraf en in de rebound werd er gescoord”, klinkt het enigszins teleurgesteld. ,,Maar gebeurd is gebeurd en je moet verder niet doorzeiken als die goal wordt goedgekeurd”, is hij realistisch.

Maar goed en wel, de Leidenaren boksten tegen een 0-2 achterstand aan tegen een opponent die sowieso vooraf al de beste papieren voor dit treffen leek te hebben. Uiteindelijk werd de stand op de ranglijst ook in de uitslag herkend. Maar er zijn van die momenten waarop een wedstrijd kan kantelen. ,,We hadden zomaar 1-2 kunnen maken maar het schot van Cisko Real kwam tegen de lat en zelf kreeg ik ook nog een aardige mogelijkheid maar de bal ging er niet in. Als ik het achteraf bekijk kregen wij over de hele wedstrijd gezien waarschijnlijk net zoveel kansen als Woubrugge”, blikt de verliezer terug. ,,Al hadden zij wel het meeste balbezit.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Terugblikkend op de wedstrijd: ,,Ik speel graag tegen Woubrugge. Het zijn leuke wedstrijden tegen een sportieve tegenstander en dat mag ik wel”, is hij van oordeel.,,We hebben aardig tegenstand geboden en uiteindelijk is de uitslag terecht.” Van Schie toont zich een sportief verliezer na een duel waarin er misschien ietsje meer had ingezeten. Het kwam er helaas niet uit voor de Factory. Football is en blijft een onvoorspelbaar spelletje.

Rebel Horeca artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten