HomeZaterdagVierde klasseVerloren strafschoppenserie nekt een beter Leidsche Boys(za.)

Verloren strafschoppenserie nekt een beter Leidsche Boys(za.)

-

ts-leidscheboysNa het onnodige 3-1 verlies vorige week uit bij Perkouw hadden de mannen van Leidsche Boys wat recht te zetten. Afgelopen zaterdag ontvingen de roodwitten dezelfde tegenstander op het terrein van gastvrije buurman GHC. Dit omdat het hoofdveld van de Boys opnieuw was ingezaaid en dus onbespeelbaar.
In een wedstrijd waarbij Perkouw er totaal niet aan te pas kwam was de stand na negentig minuten 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Hierdoor was verlenging noodzakelijk omdat de stand na twee wedstrijden 3-3 was. De verlenging leverde geen doelpunten op. Na een verloren strafschoppenreeks (4-5) moest de formatie van trainer Henk de Cler alsnog capituleren en bleef de Vlietploeg vierdeklasser.
Leidsche Boys begon sterk aan de eerste helft. Direct werd Perkouw vastgezet en combineerden de Boys er lustig op los. Dit leverde kansen op voor onder meer Bilal Karasahin, Sandjai Gajadien en Tim de Cler. Perkouw goalie Dennis Ensing hield zijn hoofd erbij en wist deze inzetten te pareren. Voetballend gezien kon de ploeg uit Berkenwoude totaal niets inbrengen. Met lange ballen werd geprobeerd spits Elgar Mudde te bereiken. Veelal kwamen de passes niet aan of werden ze onderschept door de solide verdediging van Leidsche Boys. Wat de roodwitten ook deden, het doelpunt wilde maar niet vallen. Vlak voor rust was er een enorme grote kans voor Houssin Bezzal. Oog in oog met de keeper faalde hij en dat was tevens het laatste wapenfeit van de eerste helft.
Direct na rust werd Leidsche Boys even opgeschrikt door een levensgrote kans van Perkouw-aanvaller Mudde. Na een goede voorzet kopte hij de bal snoeihard op de lat. Overigens was dit ook de enige kans van de bezoekers in de gehele wedstrijd. Met offensief voetbal gingen de Vlietbewoners direct op zoek naar een doelpunt. Op aangeven van Tobias Schaafstra schoot Gajadien maar net naast. Dit was het startschot voor eenrichtingsverkeer richting het doel van Perkouw. Het resultaat liet niet lang op zich wachten in de vorm van een treffer. Nadat de bal in het zestienmetergebied was gebracht, wist invaller Ismaël Housnij de afvallende bal binnen te koppen.

Ook hierna bleef Leidsche Boys rustig voetballen en was er het volste vertrouwen in een goede afloop. Een aantal kleine kansen werden om zeep geholpen, maar halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Uit een hoekschop werd de bal snoeihard door Schaafstra achter de Perkouwer-goalie geschoten. In het vervolg van de tweede helft gingen de Boys naarstig op zoek naar de bevrijdende treffer. Tandenknarsend zag trainer De Cler hoe het na de reguliere speeltijd nog altijd maar 2-0 in het voordeel van zijn mannen was. Gezien het feit dat de nummer drie uit 4B de heenwedstrijd met 3-1 had gewonnen en de stand in deze wedstrijd 2-0 was, zou uit de verlenging de winnaar bekend moeten worden. Mocht dit niet het geval zijn dan zouden strafschoppen volgen.
In de eerste helft van de verlenging werd er aftastend gevoetbald waarbij gezegd moet worden dat alleen Leidsche Boys kansen kreeg. Een kopbal van Housnij ging maar net naast en dezelfde Housnij wist een aantal kleine kansen niet te verzilveren.
In het tweede deel van de verlenging zagen de roodwitten een doelpunt van alweer Housnij afgekeurd worden vanwege vermeend buitenspel. Kort hierna zag aanvoerder Houssin Bezzai zijn inzet op de lat belanden. Kansen te over voor Leidsche Boys, maar het geluk was niet aan hun zijde. Vervolgens wist keeper Ensing zijn doel schoon te houden bij een aantal hoekschoppen en zat de totale speeltijd erop. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de volgende tegenstander van dan wel VVSB of Egelantier Boys zou worden.
Respectievelijk Karasahin, Bezzai, Schaafstra en Ait Blal schoten feilloos in. Maar ook Perkouw wist de eerste vier strafschoppen te benutten. De laatste strafschop van Leidsche Boys werd genomen door doelman Kevin Wassenaar. Hij zag zijn inzet gekeerd door Ensing. Perkouw aanvoerder Jan Smits mocht van elfmeter aanleggen voor het beslissende doelpunt. Met een droog hard schot schoot hij de ploeg uit Berkenwoude in veilige haven.
Een teleurgestelde Tim de Cler na afloop van de strafschoppenreeks: ,,De beste ploeg is uitgeschakeld, dat lijkt me duidelijk. In de eerste helft gaven we heel veel druk vooruit om zo Perkouw vast te zetten. Jammer genoeg viel er de eerste helft geen goal hoewel we genoeg kansen hadden. In de rust spraken we dan ook af dat we zo moesten blijven voetballen dan zou de goal wel komen. Gelukkig gebeurde dat ook al snel in de tweede helft. Zij kwamen er helemaal niet meer aan te pas en wij bleven rustig aan de bal en toen viel de 2-0. Toen was het wachten op meer. We hadden ze compleet kapot gespeeld. In de laatste minuut van de verlenging ook nog een bal op de lat. Toen begon de loterij. En zoals zo vaak vliegt de beste ploeg er dan uit. Echt balen!”
Leidsche Boys-verdediger Nesardin Dahhane vult aan: ,,We hadden het gewoon moeten afmaken. Net als vorige week waren wij de betere ploeg. Volgens mij hadden we wel 95% balbezit. In het veld zeiden we al tegen elkaar dat we het niet op penalty’s moesten laten aankomen en dat we het moesten afmaken. Helaas gebeurde dat niet en dan vlieg je er op zo’n manier uit. Uiteindelijk hebben we het in de uitwedstrijd weggegeven. Door domme fouten maakten zij toen drie doelpunten. We zijn uitgeschakeld door een veel slechtere ploeg. Helaas.”

Opstelling Leidsche Boys: Kevin Wassenaar, Gert Jan Kruijs, Youssef Ait Bilal, Khalid Maayad, Tim de Cler, Nabil Atif (Nesardin Dahhane), Tobias Schaafstra, Bilal Karasahin, Houssin Bezzai, Sandjai Gajadien (Gideon Matahelumual), Jeremiah Matahelumual (Ismaël Housnij).