donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing: vierde klasse, op naar speeldag 22(za) en 20(zo)

Voorbeschouwing: vierde klasse, op naar speeldag 22(za) en 20(zo)

-

voorbeschouwing vierde klasseOndertussen staat er nog één wedstrijd open na wat inhaalwedstrijden links en rechts in de vierde klasse. De kaarten zijn nog niet geschud hoewel er voor acht ploegen in de zaterdagcompetitie en zes op zondag niets anders meer resteert dan de eer in de afsluitende weken. De titelrace gaat onverminderd voort  en ook de schermutselingen met het oog op de nacompetitie naderen een climax. Een wekelijks overzicht van wat komen gaat.

Zaterdag, 4A:

Koploper UVS  was lange tijd veroordeeld tot achtervolgen, maar door de laatste ontwikkelingen hebben de blauw-witten ondertussen hetzelfde aantal verliespunten als Leidsche Boys. De ploeg van de Vliet speelde twee duels minder en kunnen op gelijke hoogte komen, maar UVS heeft die punten dus al in de knip. Komende zaterdag komt Blauw Zwart naar Leiden, hetgeen de middenmoter j.l. dinsdag ook al deed. VV Leiden was met 3-2 te sterk. UVS had in de uitwedstrijd weinig te duchten van de Wassenaarders (0-4). Voor de formatie van Charl van Goozen is het de voorlaatste thuiswedstrijd. Enkel VVSB staat na Blauw Zwart nog op de rol voor UVS als gastheer.

Leidsche Boys morste in het meest recente duel twee punten bij Woubrugge. Mede door dat resultaat gaven de mannen van Henk de Cler de beste papieren als alleenheerser uit handen. De titel is uiteraard nog alles behalve uit zicht, maar in de resterende zes wedstrijden wordt het er wel op of onder. Zaterdag staat een lastige pot op het vuur. VVSB, de nummer drie, komt op bezoek en de paars-gelen doen nog volop mee voor een plek in de nacompetitie. In Noordwijkerhout liep het goed af voor de Boys door met 1-3 te winnen.

Aan de Boshuizerkade ontvangt FC Boshuizen Woubrugge. De Leidse ploeg is de nummer elf en veel meer dan die positie lijkt er niet in te zitten. De gasten staan vijfde en de mannen van Arie van Duijn strijden nog wel om een betere positie te bereiken om zodoende niet klaar te zijn na 24 wedstrijden. Woubrugge heeft drie punten minder dan VVSB en staat een punt achter op Hazerswoudse Boys.  Thuis zette Woubrugge tegen de komende tegenstander tot dusverre de grootste zege van het seizoen neer. Blauw en geel moest er met 6-0 aan geloven.

Ook Football Factory en VV Leiden hoeven de sleutelstad niet uit. Pieter van Schie en zijn team ontvangen Haagse Hout, terwijl VV Leiden voor de derde keer in een week bezoekers krijgt. Van DOSR werd inspiratieloos verloren (overigens werd de thuiswedstrijd voor VV Leiden in de Veen gespeeld, red.), maar tegen Blauw Zwart werd revanche genomen j.l. dinsdag. Warmunda is dit keer de tegenstander. Geen van de vier ploegen kan nog een prijs tegemoet zien. Dat ligt wel anders voor Hazerswoudse Boys, dat op bezoek gaat bij DOSR.

Zondag, 4A:

Het heeft er alle schijn van dat Kickers’69 en ASC promoveren naar de derde klasse. Niet enkel de kampioen verlaat namelijk de vierde klasse, maar ook de nummer twee zit er warmpjes bij straks. Beide ploegen brengen een bezoek aan Leiden in de twintigste speelronde. De Leimuidenaren strijken neer in Leiden Zuidwest. Leidsche Boys is de tegenstander en hoewel de brigade van Richard de Graaf voorlaatste staat, kan de koploper het best wel eens lastig gaan krijgen. Het eerste duel werd maar nipt gewonnen door de lijstaanvoerder (4-3). ASC speelt verderop bij FC Rijnland dat een vrije val maakte op de ranglijst, maar nog hoopt op een nacompetitieplaats die vrijkomt. ASC heeft twee punten achterstand op Kickers’69 en FC Rijnland is terug te vinden op de zesde plaats inmiddels. Dat is bijvoorbeeld vier punten achter nummer drie UDO.

Een ander duel in Leiden is die tussen GOL Sport en Warmunda. De groen-witten willen vooral heel en fit blijven voor de nacompetitie, waarvoor al een ticket binnen is. Het treffen nu is om de bekende baard van de keizer. Dat geldt ook voor de Leidse derby tussen DoCoS en Roodenburg. Maar een Leids onderonsje winnen gaat er natuurlijk altijd wel in. De andere wedstrijden voor komend weekend: Altior- UDO en Zoetermeer- Bernardus.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read