donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVoorbeschouwing: vierde klasse, op naar speeldag 23

Voorbeschouwing: vierde klasse, op naar speeldag 23

-

voorbeschouwing vierde klasseDe rollen in de vierde klasse zijn omgedraaid. Leidsche Boys liet twee keer achter elkaar punten liggen, terwijl UVS tweemaal een foutloze ‘dressuur’ afwerkte. De blauw-witten zijn nu de te kloppen ploeg. Er staan nog drie, vier of vijf duels op het programma per team, te beginnen bij komende zaterdag. Een rondje langs de velden voor wat betreft de competitie op zaterdag. De zondagcompetitie ligt stil komend weekend, enkel het gestaakte duel tussen Zoetermeer en Roodenburg wordt uitgespeeld bij een tussenstand van 4-0.

UVS werd bijkans moe van de achtervolging op Leidsche Boys, maar de vasthoudendheid is beloond. Dit keer werd Blauw Zwart via een regelmatige 3-0 score aan de kant gezet. Vervolgens kwam het bericht dat Leidsche Boys was blijven steken op 1-1 tegen VVSB, dat grote kans maakt om weer nacompetitie te gaan spelen. Toch is de titelstrijd nog niet beslist, temeer omdat de ploeg van Charl van Goozen zaterdag in en tegen Woubrugge zal moeten aantreden. De formatie van Woubrugge is nog volop in de race voor een klassering achter de twee enige titelkandidaten en is er alles aan gelegen om mee te spelen in de nacompetitie. J.l. zaterdag deed Woubrugge prima zaken door FC Boshuizen terug te wijzen, terwijl concurrent Hazerswoudse Boys twee punten liet liggen bij DOSR. Eerder vonden UVS en Woubrugge het net niet. Daar zouden beide clubs nu niets mee opschieten. Winst is noodzakelijk om ofwel de grootste kans te houden op de titel (UVS) ofwel om een goede uitgangspositie te houden voor het toetje na de reguliere competitie (Woubrugge).

Een andere topper is die tussen Hazerswoudse Boys en Leidsche Boys. Zoals gezegd morste het team van Manfred van den Bosch punten, waardoor een plaatsje op de ranglijst werd ingeleverd. Dit betekent dat de zwart-witten voor het moment geen aanspraak maken op de nacompetitie. Om die reden is het belang voor de thuisploeg evident, maar een driepunter is voor de mannen van Henk de Cler van levensbelang in de titelrace. Nieuw gedrag van een brokkenpiloot kan de Vlietploeg duur komen te staan in de race om het kampioenschap. In de heenwedstrijd boeide het onderlinge treffen van het begin tot het einde en ging de winst uiteindelijk naar de Leidenaren (3-1). Leidsche Boys speelt in het naderende paasweekeinde overigens tweemaal, terwijl UVS niet aan bod komt. Eindelijk komen de twee kemphanen dan op gelijke hoogte voor wat betreft het gespeelde aantal wedstrijden.

De andere wedstrijden hebben an sich niet veel meer om het lijf. Wel wil VV Leiden het seizoen waardig afsluiten en zich richten op het volgende seizoen. Dan wil de formatie van Maurice Jansen weer meedoen om de prijzen. VV Leiden gaat zaterdag op jacht naar der derde overwinning op rij. Na het midweekse duel met Blauw Zwart wonnen de roodwitten in de vorige speelronde overtuigend van Warmunda. Dit keer is Haagse Hout de gastheer voor de Leidse ploeg. De vorige keer hielden de ploegen elkaar met 3-3 in evenwicht. In Weteringbrug ontvangt SVOW het Leidse Football Factory, dat bepaald niet sterk voor de dag kwam tegen datzelfde Haagse Hout, j.l. zaterdag. Pieter van Schie is in elk geval van mening dat er een derde seizoensoverwinning moet in zitten tegen SVOW dat dit seizoen ook regelmatig oorvijgen kreeg. VVSB speelt thuis tegen FC Boshuizen. De Noordwijkerhouters hebben belang bij de wedstrijd met het oog op de nacompetitie. Voor de geel-blauwen is het uitbollen geblazen. Een wedstrijd om des Keizers baard is die tussen Warmunda en DOSR. Komende zondag zal deze klasse uitgebreid in het nieuws komen op onze website.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read