Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

VV Leiden sluit winnend af, Leidsche Boys (zo) haalt uit

ALV artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

nabeschouwing bannerNaast de schermutselingen in de top van de ranglijst werden er ook nog duels gespeeld in de kantlijn op zaterdag. VV Leiden speelde al voor het laatst en sloot het seizoen winnend af. Een dag later viel de score van Leidsche Boys op. In Leiden- Noord werd Roodenburg met liefst 2-11 van het kastje naar de muur gestuurd.

Eerst nog even terug naar de zaterdag. VV Leiden was met 2-4 te sterk voor Blauw Zwart. Daarmee nestelden de mannen van Maurice Jansen zich definitief op de zesde plaats, voor de j.l. zaterdag verslagen ploeg uit Wassenaar. Joeri Devilee trof als eerste de roos, waarna Roland Middelkoop zijn voorbeeld volgde. Blauw Zwart kwam evenwel weer langszij via Adrian Koziel en Ferrie de la Rie. Het laatste woord was echter weer aan de bezoekers middels tweemaal Rian Rosier. Bij Blauw Zwart zwaaide Jasper van de Boer af na tien jaar trouwe dienst in de hoofdmacht.

FC Boshuizen verloor met 2-0 van Warmunda, waardoor het verschil tussen de twee teams nog maar drie punten bedraagt. De Warmonders blijven wel laatste en de Leidse ploeg is elfde. Voor de formatie van Jan Wansink waren Dirk Leenen en Marvin de Klerk succesvol.

Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

DOSR won met nipt verschil bij SVOW en finisht, ondanks dat er nog een duel gespeeld moet worden, op de negende plaats. De ploeg uit Weteringbrug komt waarschijnlijk uit op de tiende positie. Matchwinnaar bij het treffen werd Sam Huigloot.

De wedstrijden tussen UVS en VVSB (8-0), Haagse Hout- Leidsche Boys (1-2) en Hazerswoudse Boys- Woubrugge (7-1) werden al belicht met een nabeschouwing.

In de competitie op zondag werd eindelijk ook weer gespeeld. De topper tussen Zoetermeer en ASC leverde en zege op voor Zoetermeer (1-0), waardoor de ploegen nu samen de dans leiden met 43 punten. Kickers’69 kon profiteren van het verlies van de Oegstgeestenaren, maar ging thuis onderuit tegen GOL Sport, dat zelfs aantrad zonder zijn twee spelmakers. Taoufik Maatoug moest zijn elftal zelfs aanvullen met drie spelers uit de A-jeugd. Toch won de Leidse ploeg en tankte daarmee vertrouwen richting de nacompetitie, waarvoor het zich al plaatste. De Leimuidenaren, stationair op 42 punten,  scoorden in eigen doel en de andere doelpunten van de gasten kwamen op naam van Adil Moutaoussut en Said Ajar.

Leidsche Boys hield huis bij Roodenburg. Het werd maar liefst 2-11 in het voordeel van de volgelingen van Richard de Graaf. Kevin Groenendijk was met vijf goals de grote man, hoewel Raymond van Es ook van zich deed spreken (3 treffers). Ricardo Heruer, Chris Wassenaar en Rida M’kaddem pikten ook en graantje mee bij de oorwassing van de blauw-zwarten.

Rob van Noort was de matchwinnaar bij de confrontatie tussen Bernardus en DoCoS. Daarmee nam de equipe van John van Berkel revanche voor de thuisnderlaag (3-5). De Leidenaren speelden hun laatste uitwedstrijd op zondag op vreemde bodem. Warmunda klopte Altior met 1-0 en van UDO- FC Rijnland volgt een uitgebreider verslag.

Slingerland artikelbanner
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten