HomeZaterdagVierde klasseVV Leiden toont verbetenheid en inzet tegen Haagse Hout

VV Leiden toont verbetenheid en inzet tegen Haagse Hout

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Maandag jongstleden trainde de selectie van Maurice Jansen met slechts zes man. De rest was geblesseerd of kon door andere omstandigheden niet aanwezig zijn. Zaterdag aan de aftrap stonden er weliswaar elf man in het veld, maar vijf basisspelers ontbraken. Tel daarbij op de nogal belabberde instelling van de laatste weken én het feit dat men tegen een topper speelde, maakte de vooruitzichten van de gastheren niet best.

Vanaf de eerste seconde echter maakte Leiden duidelijk dat er met hen niet te spotten viel. Haagse Hout verkeek zich met regelmaat op de verbetenheid en inzet van de thuisploeg en bijna alle duels werden door hen verloren. In de hele eerste helft wisten de Hagenaars op vrijwel geen enkel moment gevaarlijk te worden. Leiden wist met lange ballen met regelmaat hun spitsen te bereiken en er waren aardige mogelijkheden te noteren. Uiteindelijk was het ‘good old’ Peter van de Tuin die de 1-0 liet aantekenen. Ivo Nolet gaf een corner strak voor, die hard door Van der Tuin werd ingekopt; een doelpunt uit het boekje.

Peter van der Tuin pikte zijn doelpuntje weer eens mee

Tien minuten laten scheelde het bar weinig of Roland Middelkoop had de truc van Van der Tuin herhaald, maar tot een doelpunt leidde het uiteindelijk niet. Slechts een keer moest veteraan en invaller-keeper Maurice van den Bor, 38 jaar, attent zijn. Op een bal in de diepte kwam hij snel zijn doelgebied uit en gleed de bal weg voor de voeten van een Haagse Hout-spits.

Jansen was maar matig tevreden met de eerste helft. ,,Het kan gewoon beter,” bromde hij. Beter werd het voor Leiden echter in de tweede helft niet, integendeel. De gasten namen het initiatief en bij Leiden werden de afstanden tussen de linies te groot. Haagse Hout kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar pas in de 66e minuut viel de gelijkmaker. Uit een hoge voorzet kopte de lange Iwan Zwemer in voor de wanhopig springende Van den Bor. Vanaf dat moment speelden Leiden en Haagse Hout vol op de aanval en kregen beide ploegen de kans de winst te grijpen. De mooiste was wellicht voor Ivo Nolet, die het de keeper dusdanig lastig maakte dat hij de bal voor zijn voeten kreeg. Voor een leeg doel schoot hij met zijn zwakke been over.

De op dat moment dik verdiende Leidse voorsprong wordt gevierd

,,Klopt,” vertelt Nolet, ,,Ik had er echter geen idee van dat ik de tijd had om rustig in te schieten en deed het daarom te gehaast. Jammer, want met 2-1 was Haagse Hout gezien.”

Aan de andere kant schoot Zwemer nog eens hard en onbesuisd hard over bij een dot van een schietkans en claimden de Hagenaars voor de tweede keer in de wedstrijd vergeefs een penalty. In de 83e minuut leek het vonnis over Leiden dan toch voltrokken te worden toen Abdoellah Tajditi alleen op Van den Bor afging. Die wist de opmars van de spits te stuiten, maar er zou uiteindelijk toch wel een winnaar uit de bus komen, zo leek het. Het liep echter totaal anders.

VV Leiden vocht voor wat het waard was ondanks dat de ploeg gehavend was

In de 89e minuut kreeg Bas Middelkoop een enorme schop in zijn middenrif en de rapen waren gaar. In het daarop volgende tumult werden er links en rechts fikse gooien en duwen uitgedeeld en werd het uiterst onvriendelijk. Toen de rust uiteindelijk weer was weergekeerd bleek Leiden een vrije trap over te hebben gehouden aan alle heisa. Na het nemen hiervan lag Roland Middelkoop op de grond en dat deed hij niet zomaar. De scheidsrechter vond het wel mooi geweest en besloot af te blazen. Trainer Derk van Ewijk nam een verstandig besluit en dirigeerde zijn ploeg naar een cornervlag en liet Leiden in alle rust van het veld gaan. Zijn collega aan Leidse kant bleef al even koel en maande zijn mannen tot rust.

Een kwartiertje na afloop leek iedereen vrede te hebben bij dit wat merkwaardige einde. Jansen was toch wel blij met het puntje, maar meer nog met de vertoonde spirit en wil om te winnen. Die was ook zondermeer uitstekend te noemen. Als opvallende spelers noemde hij nog Bas van de Berg en Joeri Devilee. Beide backs speelden inderdaad een prima pot. Shaquille Luidens speelt normaal in het tweede en was twee koppen kleiner dan zijn directe opponent. Die had echter een bijzonder lastige middag. Ook Bjorn Siera kon terugkijken op een goede wedstrijd.

Weer een scrimmage in de '16'
Weer een scrimmage in de ’16’

Gelegenheidsaanvaller Nolet was na afloop nog wat beduusd over de laatste minuten. ,,Ja, wat moet je ervan zeggen? Opeens sloeg de vlam in de pan en gingen een paar spelers compleet uit hun dak. Ik moet zeggen dat Bas Middelkoop ook werkelijk een gemene trap kreeg. Ik denk dat de scheidsrechter er verstandig aan heeft gedaan om af te fluiten. 1-1 is uiteindelijk niet slecht met zoveel invallers. We hebben nu een paar hooggeplaatste teams gehad en ik verwacht dat we nu punten gaan pakken tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Ik zal dan wel weer op het middenveld komen te staan wat uiteindelijk ook mijn positie is. Over de eerste helft mogen we gematigd tevreden zijn. De rust om op te bouwen hadden we niet altijd. De tweede helft was voor ons moeilijk. Zij gingen opportunistisch spelen en daar hadden we niet echt een antwoord op. Dat gelijkspel geeft wel aardig de verhoudingen weer. Of dat ook de zienswijze is van Roland Middelkoop die met een blauw oog en een bloederige bijtwond op zijn rug het veld af liep valt ernstig te betwijfelen.

Leiden – Haagse Hout 1-1; 27. Peter van der Tuin 1-0; 66. Iwan Zwemer 1-1.

Leiden: Van der Bor, Siera (69. Van der Dop), Bas Middelkoop, Van de Berg, Luidens (77. Schreuder), Roland Middelkoop, Boot (73. Hamerling), Van Duivenbode, Nolet, Devilee, Van der Tuin.

Haagse Hout: Tyssen, Banse (46.Huisman), Mauman, Yperlaan, Voets, Quispel, Leuwel, Tajdirti (83. Dirksen), Zwemer, Alberti.

Scheidsrechter: Honsbeek. Toeschouwers: 125.

Foto’s met dank aan Hidde de Meij, fotoserie van deze wedstrijd volgt!