HomeZaterdagVierde klasseWarmunda spoor bijster na vierde nederlaag op rij

Warmunda spoor bijster na vierde nederlaag op rij

-

ts-warmundaVierde klasse A (zondag)- Warmunda kende een ijzersterke competitiestart. De ploeg van trainer Stephan Spruijt was zelfs na de eerste drie duels, samen met het Waddinxveense ASW koploper in de vierde klasse A. Daarna moesten de Warmonders het hoofd buigen voor , toeval of niet, drie clubs uit de Goudse regio.

Vanmiddag liepen de gastheren tegen het ” Goudse” Stolwijk tegen de vierde nederlaag aan (2-3).
Trainer Spruijt had tijdens de wedstrijdbespreking zijn pupillen voorgehouden dat winst noodzakelijk was om aan te haken bij de top vijf . De nederlaag wierp zijn ploeg terug naar de grauwe middenmoot . ,,We hebben zeker in het begin stapjes gemaakt, maar leveren nu weer enkele stappen in. Dit hoort nu eenmaal bij het leerproces van deze jonge groep”, analyseerde trainer Spruijt.

Het duurde tot aan 32e minuut voordat de thuisclub de eerste goede aanval liet aantekenen. De kans voor Fred Pont werd rakelings voorlangs geschoten. Vier minuten eerder hadden de gastheren de 0-1 gescoord, dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

De snel genomen vrije trap van de gasten lag in dezelfde minuut achter doelman Michael Christen, die kansloos was op de schuiver van Peter Baauw 0-1. Van de openingstreffer baalde de oefenmeester nog het meest. ,,We stonden gewoon te slapen en dat is niet de eerste keer dat dit gebeurd.”

Warmunda kon tot aan de 40e minuut de doelman van Stolwijk niet één keer verontrusten, pas in de allerlaatste minuut van de eerste helft kreeg de thuisploeg twee grote kopkansen. Vooral de kopbal van Niels Dijkstra had een beter lot verdiend.

Na de pauze werd het spel bij blauw-wit er niet beter op, de ploeg speelde veel te gehaast en was slordig in de passing. Toch kreeg Falk van Grieken in de 55e minuut kans op de gelijkmaker; zijn kopbal ging rakelings naast. De 0-2 was de nekslag voor de Warmonders . De gasten vergaten daarna de trekker over te halen. Doelman Michael Christen behoedde met een aantal goede reddingen zijn ploeg voor een grotere achterstand, maar was in de 80e minuut kansloos op een harde uithaal van Joost van Niekerk (0-3).

Waar de manschappen van Spruijt in 88 minuten voetbal niet éénmaal het net wist te vinden stond twee minuten later tot ieders verbazing de 2-3 op het scorebord. Eerst was het Nick Smith die een voorzet binnenkopte (1-3) en enkele tellen later schoot Sjoerd Winkelman vanuit de rebound snoeihard de 2-3 achter de kansloze doelman van Stolwijk .

De bezoekers moesten in de extra tijd alle zeilen bijzetten om de veilig lijkende verkregen voorsprong over de streep te trekken. Trainer Spruijt na afloop : ,,De 0-2 was voor ons de nekslag maar bovendien had die afgekeurd moeten worden wegens een overtreding. Na de 1-3 van ons waren ze de weg volledig kwijt. Als de wedstrijd tien minuten langer had geduurd, hadden we er op zijn minst een gelijkspel uitgesleept. Maar ja, als telt niet. Voorlopig blijven we inzetten op een positie in de top zeven.”

Basisopstelling Warmunda: Christen, Van de Wetering, Kortekaas, De Taeye, Winkelman, Smith, van de Meij, Dijkstra, Smit, Pont, van Grieken.