donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWarmunda (zo) maakt het zichzelf nog moeilijk, maar wint wel

Warmunda (zo) maakt het zichzelf nog moeilijk, maar wint wel

-

Vierde klasse A (zondag)- Met een 3-1 ruststand en een uitstekend spelend Warmunda leek de strijd wel gestreden. De waarheid was echter anders. Dethuisploeg kreeg het nog knap moeilijk tegen Roodenburg en een gelijkspel had zeker nog tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Warmunda-Roodenburg 1

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren voor Warmunda en de kansen ook. Ruud Pont, Erik Smit en Niels Dijkstra wisten echter keeper Nebil El Amrani niet te passeren. Het lukte Roodenburg-spits Mohammed Tiberkanine aan de andere kant wel te scoren. Weliswaar uit een penalty, maar die doelpunten tellen ook. Hijzelf was het die na goed doorgaan onderuit werd gehaald en aldus een strafschop verdiende.

Warmunda was niet onder de indruk en vlot combinerend sneed men met regelmaat door de wat statische verdediging van de bezoekers. Smit stond aan het eind van zo’n aanval en liet de gelijkmaker noteren. Diezelfde speler gaf een kwartier later strak voor waarop Niels Dijkstra de bal langs de goalie tikte: 2-1. Vijf minuten voor rust verzilverde Fred Pont een penalty nadat Smit naar de grond werd getrokken. Geen vuiltje aan de lucht voor Warmunda zou men zeggen. De ploeg speelde als een echte eenheid en het wachten was op de vierde na rust. Dacht men.

Na de thee rechtte Roodenburg de rug en Warmunda vergat te voetballen. De Leidenaren roken hun kansen en belaagden met regelmaat het doel van Michael, ,,Mickey” Christen. Die gaf vooralsnog geen krimp en Warmunda werd bij de counters zeker niet ongevaarlijk. Toch maakte Roodenburg het eerste doelpunt van de tweede helft. Aanvoerder Mimoun Rahou schoof de bal na goed doorzetten onder Christen door en opeens leek er van alles mogelijk.
Warmunda-Roodenburg 2

Trainer Stephan Spruijt (foto) van Warmunda had het niet meer en zag zijn team schutteren. Al zijn instructies leken vergeten. Van rust aan de bal was geen sprake en van het benutten van de geboden ruimte al evenmin. Warmunda wankelde, maar wist uiteindelijk toch de bevrijdende 4-2 te scoren. Falk van Grieken controleerde een hoge voorzet met de borst en schoot onhoudbaar voor invaller keeper Yahya Dkhissi in. Nadat Christen nog een goede schuiver van Tiberkanine uit de hoek had getikt was het over en stond Roodenburg weer met lege handen. Warmunda heeft uit twee wedstrijden de volle winst gehaald en geniet van die weelde.

Gelukkigste man aan de zijde van de Warmonders was zonder twijfel aanvaller Erik Smit. Niet allen zijn doelpunt en de assist stemde hem happy. Vorig jaar was voor hem voetballend gezien een verloren jaar: een ernstige knieblessure hield hem aan de kant. ,,Pff, dat is een opgave hoor. Zo lang niet kunnen voetballen. Het is bepaald geen kleinigheid hoor zo lang langs de lijn te moeten staan. Het is heerlijk weer op het veld te ballen. Vandaag weer eens een uur gespeeld en het ging nog lekker ook. In de eerste helft speelden we gewoon heerlijk. Vergis je niet: dit was geen uitzondering, want dit kunnen we gewoon. Er heerst een ongekende sfeer in het team. We willen er echt met z’n allen vol voor gaan. Ja, de tweede helft was aanzienlijk minder. Roodenburg is geen slecht team hoor; we lieten ons terugdringen en het laatste kwartier was hectisch, maar de drie punten zijn voor ons. Eens kijken waar het eindigt dit seizoen. Voor mezelf kijk ik met een glimlach van oor tot oor terug op de wedstrijd.”
Warmunda-Roodenburg 3

Robin van Wieringen van Roodenburg speelde een puike wedstrijd als controlerende middenvelder. Hij kon echter de nederlaag niet voorkomen, maar wel analyseren. ,,Wij zijn individueel uitstekende spelers. Technisch zijn we heel ver, maar tactisch en mentaal schieten we tekort. In plaats van elkaars sterke punten te waarderen en elkaars zwakke punten op te vangen is er teveel negatieve kritiek. We tolereren de fouten van anderen niet en daardoor raken we uit ons spel.” De trainer van vorig jaar is weer aan spelen toegekomen na langdurige knieproblemen. ,,Ik heb het heel langzaam opgebouwd en het gaat steeds beter. Nee, ik ben geen trainer meer en ik er geen enkele moeite mee onder Kees (de Roode) te spelen. Jammer, dat we vandaag aan het kortste eind trokken. We hebben nog een lange weg te gaan, maar als we ooit leren echt als een team te spelen hebben we een mooie toekomst.”

Man of the Match Ruud Pont van Warmunda analyseert de wedstrijd helder: ,,Bij ons is alles fris. We hebben een nieuwe trainer in de persoon van Stephan Spruijt. Dat geeft nieuwe energie. We hebben een paar nieuwe basisspelers en er heerst een nieuw elan. Niets ten nadele van onze vorige trainer, maar soms is een nieuwe wind nodig. Bij ons is de sfeer echt helemaal top en we zijn echt een eenheid. Dat ontbrak bij onze tegenstander vandaag. In plaats van elkaar op te peppen werd er gekat. Jammer, want die gasten kunnen echt wel voetballen.”

Roodenburg staat ietwat troosteloos onderaan, maar hoeft niet te wanhopen. Warmunda staat fier op de gedeelde eerste plaats. Een mooi succes zo aan het begin van het seizoen voor de jeugdige ploeg van trainer Spruijt.

Warmunda – Roodenburg 4-2.
Warmunda: Christen, Arnst, De Taeye, Kortekaas, Winkelman, Ruud Pont, Van de Meij, Dijkstra, Smit (6. Smith), Fred Pont, Van Grieken.
Roodenburg: El Amrani (46. Kkhissi) Mkaddem, El Gourari ( 73. Rhoues) Bourazma, Bouda, Amghar, Rahou, Van Wieringen, Mandil, Tibetkanine, Zirar ( 63. Rajini)
Scheidsrechter: Wijnands. Toeschouwers: 40.