Column Hein van Heek: Periodetitel

Columnist Hein van Heek
Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

Periodetitel

In januari 2011 tekende ik het contract van een jaar dat mij vanaf het seizoen 2011-2012 aan FC Rijnvogels zou verbinden. Wie had toen kunnen zeggen dat we met de club zulke stappen gemaakt zouden hebben in 3,5 jaar tijd. De klik was er direct met het bestuur, de technische commissie, de supportersvereniging en natuurlijk het begeleidingsteam en de selectiespelers. Maar een klik is niet voldoende om van een stabiele eerste klasser een hoofdklasser te maken die 4 jaar na de koersverandering aan het eind van het seizoen gaat strijden om een plek in de topklasse.

Met de technische commissie en – staf zijn we direct in overleg gegaan en hebben we een beleid uitgestippeld. We namen afscheid van spelers die flink op de begroting drukten en gingen niet meer op zoek naar gevestigde namen uit het betaald voetbal, top- en hoofdklasse maar kozen een andere koers. We besloten om te scouten naar voetballiefhebbers en teamspelers uit de regio die bij hun eigen club geen kans kregen of spelers van buiten de regio die op een gelijkwaardig (of iets lager niveau) speelden.

Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

In het eerste seizoen (2011-2012) behaalden we de nacompetitie. Helaas werd dat een debacle maar vol goede moed en met een aantal gerichte versterkingen werden we met een straatlengte voorsprong kampioen (2012-2013). De doelstelling bij ons debuutjaar in de hoofdklasse werd 4 wedstrijden voor het einde al behaald.

Onze doelstelling voor dit seizoen hebben we aangescherpt. Met de huidige selectie en gerichte versterkingen van buitenaf vonden we dat we voor een plek bij de eerste 5 moeten gaan en eventueel een periodetitel behalen. De periodetitel hebben we inmiddels behaald maar dat betekent niet dat we nu ‘vrijuit’ kunnen gaan spelen of dat we ons nu al gaan focussen op de nacompetitie.

Na de behaalde periodetitel een week geleden hebben we ons heel goed kunnen voorbereiden op de derby tegen Quick Boys. Afgelopen zaterdag is deze wedstrijd gespeeld. In een fantastische ambiance (ruim 3500 toeschouwers) zijn we 90 minuten lang compleet van de mat geveegd. Wij speelden onze minste wedstrijd van het seizoen maar dat kwam vooral ook door Quick Boys, die ons op alle fronten de baas was. Helaas hebben we de toeschouwers op dit podium niet kunnen laten zien waartoe we in staat zijn maar ik zie het ook van de positieve kant: Quick Boys heeft ons totaal niet onderschat in de voorbereiding naar deze wedstrijd.

Nog 4 wedstrijden tegen de topploegen uit de Hoofdklasse B. Daarin gaan we er alles aan doen om de buitenwereld te laten zien dat de wedstrijd tegen Quick Boys een uitzondering was….

Hein van Heek

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner