HomeJeugdvoetbalHazerswoudse Boys D1 heeft de weg naar boven gevonden

Hazerswoudse Boys D1 heeft de weg naar boven gevonden

-

Blauw-Zwart mocht zaterdag afreizen naar Hazerswoude om het daar tegen de plaatselijke D1 op te nemen. Vorige week haalde de thuisploeg zijn eerste punt binnen. Blauw-Zwart aan de andere kant probeert aangehaakt te blijven bij de top drie. Op deze 5de december bleek niets gelogen in het liedje van Sinterklaas ‘hoor de wind waait door de bomen’. Een stevige wind had greep op het spel van de 22 mannen in het veld.

De Boys begonnen met wind tegen en hadden duidelijk moeite om het spel te maken. Blauw-Zwart was meer in staat om de vrije man te vinden en met snelle combinaties voor het doel van de zwart-witten te komen. Zoals voorgaande wedstrijden wist de doelman van de thuisploeg, Mitchel Gordijn, een lastig obstakel. Ondanks deze stille kracht die continue gemotiveerd is, kwam Blauw-Zwart op een terecht 0-3 voorsprong.

John Schouten reageert: “We hebben een team met veel sterke karakters, waaronder Sam van der Meer, Kjell Verheul en Tim Schouten. Ze staan alle 3 op het middenveld en hebben energie voor 10. Dan is het mooi te zien dat hun inzet in de laatste minuten van de eerst helft werd beloond.”

De Boys kregen inderdaad meer grip op de wedstrijd mede door meer rust op het middenveld. Hierdoor kond de voorhoede ook vaker gevonden geworden. Uiteindelijk leverde dat nog voor rust de 1-3 op. Na een mooie combinatie, een mooie schijnbeweging en pass van Jasper Stolwijk kon Dinand Qualm koelbloedig afronden.

Na een magische kop thee de teams weer op het veld. Qua wind waren de rollen nu omgedraaid. Dit resulteerde in een tweede helft met twee gelijkwaardige teams op het veld en steeds beter voetbal. De Boys kregen steeds meer grip op de wedstrijd en na een goede opbouw van achteruit werd spits Jeroen Groenendijk gevonden. Een hard schot en de stand werd omgezet in 2-3. Blauw-Zwart had de schrik even te pakken en de thuiszploeg kreeg een extra energy boost. Om iedere grasspriet werd van beide kanten gevochten. Blauw Zwart was  steeds razendsnel in de omschakeling en was daarmee levensgevaarlijk. De schoten van de voorhoede van de jongens uit Wassenaar troffen steeds net geen doel.

De wedstrijd golfde op en neer in de maar aanhoudende storm. In een scrimmage voor de 16 van Blauw-Zwart kwam de bal voor de voeten van Justin van Vliet. Justin hoefde niet snel na te denken. Met een verwoestend schot maakte hij de gelijkmaker. Gezien de stand op de ranglijst zou je denken dat een punt voor de thuiszploeg voldoende was maar uit alles bleek dat de Boys echt de eerste overwinning wilde boeken.

De hoofdtrainer van Hazerswoudse Boys:”Bijten en vasthouden, zoeken naar de combinaties en waar we allemaal van droomde werd de waarheid. Onze spits Jeroen werd met een mooie pass naar voren gestuurd op weg naar de 4-3. Het lukte. Onze eerste overwinning werd een feit. Geweldig!!!”

Volgende week komt RCL op bezoek in Hazerswoude. De Leiderdorpers kunnen, na hun verlies tegen Wilhelmus, hun borst nat maken. Blauw-Zwart mist door het verlies de aansluiting met de top 3 en mag volgende week gaan strijden om de vierde plaats tegen VVSB. Het seizoen is echter nog vroeg en de kaarten zijn nog lang niet geschut.

(verslag met dank aan Hazerswoudse Boys)