Hoofdtrainer John Bakhuis over Wilhelmus D1

Jeugdvoetbal
Rumling bouw artikel
Brasserie Park

Na afloop van de 1-8 overwinning van Wilhelmus tegen UVS D2, spreken we met de hoofdtrainer van Wilhelmus, John Bakhuis.

Een 1-8 overwinning. Dat lijkt een makkelijke ochtend te zijn geweest.

UVS D2 is een makkelijk voetballende ploeg met allemaal eerste jaars. Wilhelmus heeft een stevige ploeg met grote jongens en je zag dat UVS daar wat moeite mee had. We speelden op het hoofdveld en hadden veel ruimte. Hierdoor kwamen met regelmaat in een scorende positie. Het aantal doelpunten is overigens niet zo belangrijk.

Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Wilhelmus doet het verrassend goed in deze competitie. Nu zelfs, met 1 wedstrijd meer gespeeld, koploper.

We hebben wel een heel goed team. Dit komt vooral omdat we bij Wilhelmus de opleiding erg hebben verbeterd. Er zijn betere trainers aangesteld en vanuit dat startpunt zijn we alles opnieuw aan het opbouwen. Zo is er een goede samenwerking met de tweede elftallen. Ook wordt er nu al vooruit gekeken naar volgend seizoen. Dit doen we mede door de D2 weer nauw te betrekken bij de D1. Hierdoor proberen we het gat steeds kleiner te maken.

Volgende week de topper tegen RCL. Hoe kijk je tegen de wedstrijd aan?

Het is inderdaad een topper. Het is afwachten wat het gaat worden. Het zijn allemaal jonge jongens. Vandaag heb ik ze zien voetballen tegen VVSB. Ze hebben een leuk team dat redelijk direct speelt. Ze kiezen snel de diepte. Het wordt een interessante partij.

Wat me verder opviel was de rechtsbuiten. Dat is een klein handig mannetje. De nummer 9 speelde ook goed achter de spitsen. Al moet wel gezegd worden dat VVSB veel ruimte gaf en dat zal in de wedstrijd tegen ons wel anders zijn.

Waar ligt de kracht bij Wilhelmus?

We hebben een erg sterke verdediging. Dat blijkt ook, we hebben nog maar twee goals tegen gekregen waarvan 1 nog een eigen goal. Achterin staat het dus goed. Op het middenveld hebben we een goed loopvermogen met veel diepte. De nummer 10 is een technisch vaardige speler. Vorig jaar speelde die jongen nog linksback.

Wie schat je hoog in in deze competitie?

Dat zijn toch Rijnsburgse Boys, RCL en Wilhelmus. De Rijnsburgse Boys heb ik eerder zien spelen. Dat is een goed voetballende ploeg met doorschuivende laatste mensen. Je ziet dat het team duidelijke afspraken heeft en goed staat.

Durf je al een inschatting te maken voor volgende week tegen RCL?

Nou, dat is een beetje moeilijk. Ik heb ze wel gezien maar je weet ook niet hoe ze omgaan met meer weerstand. Ik verwacht echter wel dat we punten moeten kunnen pakken.

Als laatste, wat zijn de ambities van Wilhelmus D1?

Meedraaien en vooral de ontwikkeling van de jongens. Natuurlijk is het mooi als de promotie kan worden behaald. Persoonlijk vind ik namelijk fijner om gewoon direct competitie te spelen in plaats van eerst de beker.

Slingerland artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner