header ADO Den Haag

Luc den Otter: ,,ADO is een warme club”

Jeugdvoetbal
Vergulde vos artikelbanner
ALV artikelbanner

Een aantal jeugdige talenten uit onze regio speelt bij ADO Den Haag. Een van hen is Luc den Otter (17), die inmiddels al zeven jaar in de jeugd van de ‘Ooievaars’ zijn balletje trapt. Op 4-jarige leeftijd trok hij bij VVGZ in Zwijndrecht zijn eerste voetbalkistjes aan. Pa voetbalde daar destijds in het eerste. Ondertussen doet Luc het met een paar schoenmaten groter. De nu in Noordwijk woonachtige Luc heeft ook nog een jaar bij Alexandria ’66 gespeeld en na de verhuizing naar Noordwijk was hij aan de Duinwetering een begenadigd talent in de D1. Het wit-rood droeg hij slechts een seizoen want na KNVB trainingen, waar hij aan deel nam met onder andere talenten van Feijenoord, Excelsior en ADO, werd hij na deze cyclus door de scouts van ADO uitgenodigd om twee proefwedstrijden te spelen. Het begin van een doorbraak op jeugdige leeftijd naar een stapje hogerop.

Luc den Otter (Small)

Naar zijn zin

Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Luc voetbalt momenteel in de A1 en heeft tot op heden geen spijt van zijn overstap gehad. ,,Ik heb het hier naar mijn zin en ADO is echt een volksclub, een warme club”, is hij eerlijk over zijn ervaringen in het Haagse. Natuurlijk moet hij er wat voor over hebben om zijn ambitie om profvoetballer te worden waar te maken. Ook de studie aan het VWO vergt de nodige energie naast de vrijwel dagelijkse trainingen onder leiding van Alexander Rankovic. Voorheen werd hij op jongere leeftijd met het ADO busje opgehaald maar nu moet hij met openbaar vervoer de rit naar de residentiestad maken. ,,Ik wil eruit halen wat erin zit”, klinkt de verdedigende middenvelder vastberaden. Het avontuur lonkt. Zeker als je al trips naar Zuid-Afrika en China hebt mogen maken en tegen de jeugd van clubs als Wolfsburg hebt gespeeld. Dat smaakt dan naar meer. ,,Het spelen op nationaal niveau is natuurlijk ook heel erg leuk”, voegt hij er onmiddellijk aan toe.

Keuzes maken

Luc heeft ervoor gekozen om alles op alles te zetten om in de voetballerij verder te komen. ,,Je moet dan keuzes maken”, geeft hij toe. ,,Het sociale leven wordt iets minder ook al ga ik nog wel eens uit met vrienden. Ook de vakanties worden minder.” Hij heeft het er echter graag voor over. Tijd voor andere hobby’s heeft hij nauwelijks. Voetbal en studie beheersen momenteel zijn nog jonge leven. Zijn ambitie om in eerste instantie het eerste elftal van ADO te halen steekt hij niet onder stoelen of banken. Mogelijk nog hogerop. En als dat niet lukt? Dan heeft hij altijd zijn studie nog achter de hand want na de VWO richt hij zich op de universitaire studie. En dan? ,,Ik weet het nog niet precies maar misschien word ik ooit nog wel advocaat”, lacht hij fijntjes. Natuurlijk volgt hij de verrichtingen van het vlaggenschip van ADO ook al blijft hij van huis uit fan van die club uit Rotterdam-Zuid. Dat zit nu eenmaal in de familie. Voorlopig moet hij met zijn team (A1) zich voor het volgend seizoen zien te handhaven.

ADO Den Haag bezet nu de twaalfde plaats op de ranglijst met drie punten achter de nummer acht van de ranglijst, hetgeen recht geeft op de winnaarscompetitie. Met nog vier wedstrijden te gaan worden de kansen steeds kleiner maar zolang de kans er nog is moet de ploeg hoop houden en in de kansen blijven geloven. De eerste ontmoeting is nu die in Nijmegen waar NEC/FC Oss de tegenstander is.

 

If Not Now
Gerard Bol artikel