HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 kent een valse start

Meerburg D1 kent een valse start

-

Twee bekenden van elkaar uit de bekerpoule ontmoetten elkaar vandaag op Dr. Mansveltkade te Wassenaar. In een eerdere ontmoeting op 23 september werd ook in Wassenaar gespeeld. Ondanks de winst van Blauw Zwart in die wedstrijd (2-1) was het Meerburg dat de bekerpoule winnend afsloot (1 punt boven Blauw Zwart). Beide teams hebben, los van een goede start van de competitie, dus iets goed te maken.

Meerburg startte goed in de wedstrijd, met direct druk op de helft van de Wassenaarse opponent. Dit resulteerde na 5 minuten al in de openingstreffer. Sam B vloog langs zijn man op rechts en gaf een prima voorzet op Otis, die eerst zijn tegenstander uitkapte en vervolgens raak schoot. Een mooi begin en Meerburg probeerde door te zetten. Hoewel we nog enkele mogelijkheden kregen om de score uit te bouwen, kwam Blauw Zwart beter in de wedstrijd. Na enkele waarschuwingsschoten was het raak, de handige spits van Blauw Zwart passeerde zijn tegenstander en schoot hoog in de touwen. Met deze 1-1 stand kon de zwart-witte brigade opnieuw beginnen. Na een paar keer goed weg te zijn gekomen voor eigen goal kreeg Meerburg na een minuut of 25 een vrije trap net over de middenlijn. Deze werd mooi aangesneden en bleef in het strafschopgebied hangen. Otis was wederom goed bij de les en kegelde het losliggende projectiel tussen de palen:1-2!! Vlak daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

muurtje

Na rust wilden Meerburg snel doordrukken en had het de eerste minuten controle over de wedstrijd. Uiteindelijk wist Blauw Zwart de tegenstander steeds beter in de greep te krijgen en drongen zij meer en meer aan. Meerburg liet zich af en toe verbaal en fysiek uit de tent lokken door de tegenstander en dit kwam het spel niet ten goede. Halverwege de tweede helft kwam de onvermijdelijke gelijkmaker, na een voorzet van links werd de bal ongelukkig in eigen doel gekopt. In plaats van direct jacht te maken op een treffer, leek Meerburg enigszins lamgeslagen door deze goal en gingen wat koppies naar beneden. Blauw Zwart rook bloed en even later kregen we ook nog de 3-2 om de oren. Hierna kwam Meerburg er nog een keer gevaarlijk uit met een bal op de lat maar de punten bleven in Wassenaar achter.