Melle Rekvelt: ,,Een eer dat ik bij ADO mag spelen”

Jeugdvoetbal
Drankenhandelleiden artikelbanner
Catsanddogs artikel

Melle Rekvelt trok op 6-jarige leeftijd zijn eerste voetbalkistjes aan bij Voorschoten ’97. Niets vermoedend dat er in hem al een talent school die als spits de jeugdselecties van de groen-gelen glansrijk doorliep. Totdat hij op een gegeven moment aan trainingen en in een jeugdteam van de KNVB mee mocht doen. Tijdens een aantal oefenpotjes speelde hij zich in de kijker van de scherpe blik van de ADO scouts. Die zagen wat in Melle en strikten hem. ,,Ik was blijkbaar opgevallen”, klinkt het vrolijk. Hij weet waar hij aan begonnen is.

melle2

Toekomst

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Het talent speelt pas sinds dit jaar in de groengele Haagse kleuren. Kleuren die hem niet wereldvreemd zijn. Maar om zijn ambities om later profvoetballer te worden waar te maken traint hij er keihard voor. Zelfs zes keer in week. Melle wordt met het bekende ADO busje opgehaald dus met de service van de club zit het wel goed. Ondanks dat hij relatief kort bij de ooievaars is ingelijfd heeft hij het er reuze naar zijn zin in het team, de B2. ,,Het is leuk om op dit hoogste niveau te voetballen zoals tegen Ajax (zijn favoriete club), Feijenoord en AZ. We doen het goed en staan nu op de derde plaats”, glundert hij. ,,Het is goed om mezelf op deze manier verder te ontwikkelen.” Maar goed en wel, er moet ook nog gestudeerd worden. ,,Dat doe ik op het Adelbert College in Wassenaar.” En als het met een carrière als profvoetballer niet gaat lukken? ,,Ik weet het nog niet zeker maar dan denk ik dat ik iets met talen ga doen.” Duidelijke taal dus van de jongeman, die in Dennis Bergkamp zijn grote voorbeeld ziet.

melle3

Favorieten

Melle noemde Dennis Bergkamp al. Daarnaast heeft hij bewondering voor Arjen Robben en Wesley Sneijder. Zal hij ooit in de voetsporen treden van een van die (gewezen) toppers? Het lijkt een utopie. Voorlopig is hij uit het voetballend gezin de uitverkorene die het ADO shirt draagt. Zijn twee broertjes Pepijn en Mees trappen hun balletje nog in de jeugd van Voorschoten ’97. Of zij jaloers zijn?  ,,Ik weet het niet. Ze gunnen het mij wel denk ik”, is het diplomatieke antwoord. Voorlopig is hij het talent dat bij ADO speelt en af en toe ook een wedstrijd van het eerste bezoekt. ,,Laatst nog tegen Feijenoord toen ADO met 1-0 won. Maar anders volgt hij hen ook op de TV. Melle heeft tot op heden geen spijt van zijn overstap. ,,Ik vind het nog steeds een hele eer om hier te mogen voetballen.” Nogmaals: ,,Het is goed voor mijn ontwikkeling.”

melle4

Stand van zaken competitie:

1 AZ Onder 16    14-30

2 Ajax Onder 16 14 26

3 ADO Onder 16 14-23

4 FC Utrecht Onder 16  14 22

5 Vitesse Onder 16  14 21

Laatste resultaat: ADO-Ajax (12 december) 1-3.

Melle

header ADO Den Haag

 

 

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel