RCL D1 sluit met winst af in Hazerswoude

Jeugdvoetbal
Brasserie Park
Catsanddogs artikel

Hazerswouds Boys kreeg vandaag RCL op bezoek.  RCL strijd, ondanks een pijnlijk verlies afgelopen weekend tegen Wilhelmus, nog steeds mee om de bovenste posities. De Boys staan negende maar lijken de weg omhoog te pakken te hebben. Na veel verliespartijen werden de laatste twee weken 4 punten behaald. De weg omhoog lijkt ingeslagen.

John Schouten, trainer van de Boys: “RCL is een sterk en geolied team. Dat hadden we vorige keer wel gemerkt, een strakke verdediging en hele handige en beweeglijke vleugelspelers. Maar wij beschikken over karakter, zoveel is wel duidelijk. Tegen Blauw Zwart een 0-3 achterstand ombuigen naar winst, is daar een mooi voorbeeld van.”

Ook vandaag was de spirit bij de Boys aanwezig. Vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge goed fluitende scheidsrechter Lennart Hartman, was er een een goede focus bij de thuisploeg. Lange tijd bleef het 0-0 totdat vlak voor rust RCL met een prachtige counter op 0-1 kwam. Zoals vaker was het de linkerspits Ricky van de Leiderdorpers die met zijn snelheid zich los wist te weken van de verdedigers en het vakkundig afmaakte.

Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner

“Kjell Verheul, Justin van Vliet en Tim Schouten knokten voor iedere grasspriet, vaak met succes. Jasper Stolwijk sleurde in de spits en werkte zich een slag in de rondte. De jongens geloofden erin.”, aldus John Schouten.

Toch was het RCL dat het in de tweede helft zakelijk afmaakte uit een corner. Hiermee werd de wedstrijd op slot gezet. De Boys waren niet bij machte om het RCL moeilijk te maken. Daarvoor is het verschil in kwaliteit te groot.

De hoofdtrainer van de Boys kijkt echter terug op een mooie wedstrijd met meer dan voldoende lichtpunten: “In de tweede helft kwamen Milan van Vliet en Levi Swart, beiden uit de E1, in het veld. Deze jongens hebben met hun eigen team al een prima seizoen en draaiden lekker mee op het grote veld en mét buitenspel.  Niet alleen de jonge voetballers lieten zich van hun goede kant zien op het veld. Ook hadden we in Lennart Hartman een jonge scheidsrechter die het ook erg goed deed en de wedstrijd goed aanvoelde.”

“In januari, of misschien na een Elfstedentocht, weer fris de competitie in, en dan kunnen die 4 punten voor Hazerswoudse Boys zomaar eens verdubbelen. Trainers, dank voor al jullie goede zorgen voor de boys uit Hazerswoude. Na een moeilijke start van de competitie, ziet het publiek het team elke week weer groeien. Nog belangrijker is de teamgeest die er is, behouden blijft. Voor onze kleine club is DAT de spirit, om zich staande te houden in deze zware, maar leuke competitie.”, sluit John af.

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel