header ADO Den Haag

Regionale voetballers bij ADO Den Haag: Hugo Wentges (<13)

Jeugdvoetbal Voetbalnieuws-leiden
Duke of Oz artikel
Catsanddogs artikel

Het doel van Hugo Wentges is om profkeeper te worden. Aan zijn enthousiasme en gedrevenheid zal het zeker niet liggen. De pas 13-jarige doelman van dit seizoen ADO D1 is ambitieus. Op zijn vijfde strikte hij zijn veters bij ASC, maar vijf jaar later werd hij al bij de jeugd van de Haagse ooievaars ingelijfd.

,,Ik zie het wel zitten voor de toekomst en heb er veel zin in, ook al zijn het soms zware trainingen”, bekent de talentvolle sluitpost die tijdens een toernooi bij DoCoS door de scherpe blikken van de Haagse scouts werd ontdekt. ,,Ik kreeg daarna een brief of ik bij ADO wilde komen. Dat was natuurlijk een uitdaging voor mij.”

Hugo maakte de overstap en heeft er tot op heden geen spijt van. ,,Het gaat goed en ik mag weer blijven. Ik heb zelfs in een voorselectie van het Nederlands jeugdelftal gezeten.” Alle reden dus om zijn ambities waar te maken. Daar waar andere jeugdige voetballers nog niet verder komen dan hun eigen cluppie of wedstrijden in de regio, heeft Hugo al ervaringen opgedaan in het buitenland. Een toernooi in Letland tegen clubs zoals Zenit Sint Petersburg en in Duitsland tegen teams als Dortmund, Schalke ’04 en Eintracht Frankfurt kan hij nu al op zijn conto bijschrijven. In augustus 2014 speelde hij op een toernooi ook al tegen Atletico Madrid en in competitieverband onder meer tegen Ajax en Feyenoord. Wie kan hem dit op deze leeftijd al navertellen? Komt een jongensdroom uit?

Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Wintges

Talent

Hugo is dus op jonge leeftijd al een talent anders was hij nimmer door de Hagenaars benaderd. Over zijn eigen kwaliteiten: ,,Ik ben sterk in één tegen een situaties en heb goede reflexen. Ook weet ik vaak de goede positie te kiezen.” Het straalt zelfvertrouwen uit bij de jeugdige sluitpost die uit een sportief gezin stamt. Pa, ma en zijn zusje hebben ook iets met de bal, maar dan op het hockeyveld. Hugo koos echter voor de grote ronde knikker en hoopt er in de toekomst nog velen tegen te kunnen houden, maar voorlopig zit hij nog in de schoolbanken op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Zijn toekomst is nog onzeker. Hij gaat voor het profvoetbal. ,,Ik heb nog geen idee waar ik voor studeer, maar ik ga hierna ook nog naar het Gymnasium.” In ieder geval een drukke invulling van de week met studie en de trainingen bij ADO waar hij beurtelings door zijn ouders naar toe wordt gebracht of met het bekende ADO busje wordt opgehaald.

Voorbeeld

Zoals menig jeugdig speler zich aan een idool spiegelt, volgt Hugo de verrichtingen van ADO doelman Hansen. Maar ook de Engelse sluitposten Jo Hart en Tim Howard spreken tot zijn verbeelding. Om dit niveau te bereiken heeft hij nog een lange weg te bewandelen doch Hugo blaakt van enthousiasme. De basis om iets te willen bereiken. Zo lang het maar leuk blijft gaat hij er voor. ,,Ik heb er heel veel zin in en ga er gewoon voor.”

Overigens zit het seizoen van onder 13 er op. Het team van Robin Verheul eindigde het seizoen overigens met een toernooizege in Lunteren. Clubs als Vitesse, Volendam en KV Mechelen beten in het stof. ADO bereikte de halve finales onder meer doordat Hugo zich een penaltykiller toonde tegen Fortuna. In de halve finale werd Zeeburgia, dependance van Ajax, gedecideerd met 3-0 verslagen. In de finale moest Willem II er met dezelfde cijfers aan geloven. Hugo en zijn teamgenoten mogen nu even gaan uitrusten en zich opmaken voor een landelijke competitie bij onder 14.

d1-winnaar lunteren

Gerard Bol artikel
Rebel Horeca artikelbanner