Rijnsburgse Boys D1 winterkampioen na zege op Meerburg D1

Jeugdvoetbal
Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Er kon een feestje worden gevierd op De Middelmors. Na een moeizame eerste helft waarin niet werd gescoord, nam Rijnsburgse Boys na de rust afstand van Meerburg (3-0). Mede door het gelijke spel van Wilhelmus bij ASC (0-0) bezetten ‘de uien’ nu de koppositie. Voor de geelzwarten scoorden Isabelle Hoekstra, Stijn Eekma en Dennis van Noort.

Trainer Arthur van Noort was wel een beetje trots over de uitslag en de positie. ,,Zeker, want we doen het tot nu toe gewoon prima en we proberen al een tijdje de hoofdklasse in te wandelen. Dat moet nu maar eens gebeuren, want we hebben er het team voor. Ik ga niet roepen dat we het ook zomaar even worden, maar ik zie het voetbal verbeteren en dan komt de rest vanzelf.”

Tegen Meerburg ging het overigens zeker niet eenvoudig. ,,Niet lang geleden wonnen we daar met pijn en moeite (1-2, red.) en zij hadden het nu voor de pauze weer goed voor elkaar. Er staat de nodige informatie bij jullie op de site en trainers nemen die informatie toch mee. Dat vind ik erg leuk. Zij hadden hun huiswerk echt goed gedaan. Wel denk ik dat we er ook profijt van hadden. Zij hadden thuis een snelle jongen voorin lopen en die hadden ze nu opgeofferd aan een speelster van ons. Dat maakte dat zij voorin niet veel gevaar konden stichten. Helaas zat er bij ons niet veel voetbal in voor de pauze, maar na de rust hebben we het uitstekend opgepakt. Binnen een poep en een scheet liepen we weg en daarna hebben we het zakelijk uitgespeeld, zoals dat heet.”

Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner

Trainer Coen Klinkenberg van Meerburg kon dat beamen. ,,Met diverse wijzigingen in de opstelling was het voor de mannen even wennen in het veld. Door een lastminute ziekmelding van onze keeper Wouter, nam Yannick de keepershandschoenen over en ging op doel. Stijn, normaliter centrumverdediger, stond vandaag in de spits geposteerd om zijn kwaliteiten te tonen. Sam B had de opdracht de snelle vrouwelijke buitenspeelster af te stoppen en stond linksback. Met al deze wijzigingen begonnen we goed aan de wedstrijd. Achterin hadden we de zaakjes redelijk op orde en ook aanvallend konden we af en toe wat speldenprikjes plaatsen. Echt grote kansen kregen we niet, maar ook Rijnsburg kon nog niet echt gevaarlijk worden. Voetballend zat het redelijk in elkaar en af en toe zaten er prima combinaties bij.

Rijnsburgse Boys is nog ongeslagen en heeft een punt meer dan Wilhelmus, dat ook al een wedstrijd meer speelde. ,,Toch zijn we daar nog niet klaar mee. Wilhelmus is een fysieke ploeg en dat zal een concurrent blijven. Verder denk ik dat RCL en Blauw wart ook nog niet uitgewaterd zijn. Opvallend vind ik dat VVSB het nog niet zo overtuigend doet. Al met al hebben de trainers en leiders er veel vertrouwen in dat het niet bij deze tussentijdse prijs blijft.”

Meerburg bleef steken op vier punten uit zeven wedstrijden, maar trainer Coen Klinkenberg kon niet ontevreden zijn over de uitbeurt in Rijnsburg. ,,We wisten wat hun wapens waren en daar hadden wij zo onze maatregelen tegen genomen. Dat pakte in de eerste helft goed uit. We gaven weinig weg en konden zelf wel wat speldenprikken uitdelen. Tot grote kansen kwam het niet, maar tijdens de rust hadden we het idee dat er wat te halen zou zijn. Sam van der Vlist was dichtbij met een schot op de paal. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Rijnsburg de score ook had kunnen uitbouwen maar de uitstekend keepende Yannick was alert vandaag.”

Dat bleek een misvatting, want in kort tijdsbestek haalden de Rijnsburgers de trekker drie keer over. ,,Het is jammer dat we het zo uit handen gaven, maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteiten van de tegenstander. Wij vinden het belangrijk dat spelers zich ontwikkelen en daar kunnen we tevreden over zijn. Na het bekertoernooi kenden we een terugval, maar de eerstejaars pakken het nu weer goed op. Ze moesten even wennen aan het grote veld en de fysieke tegenstand, maar daar komen ze inmiddels doorheen. De tweedejaars nemen ze mee aan de hand en die ontwikkelen zich ook goed door.”

De Rijndijkers staan laag genoteerd, maar Klinkenberg gelooft in een opmars na de winterstop. ,,Het gaat met de week beter en ik denk dat we straks wel een serietje kunnen neerzetten. We spelen nu nog voor de beker tegen RCL D2 en hebben nog een onderlinge activiteit in de vakantie. Dan even rusten en dan pakken we de trainingen weer op en spelen we een oefenpotje. Ik denk dat we vervolgens klaar zijn voor de herstart. We hebben er alweer zin in.”

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner