HomeJeugdvoetbalUDO D1 naar terechte overwinning op UVS D2 (2-0)

UDO D1 naar terechte overwinning op UVS D2 (2-0)

-

In het derde treffen in deze competitie namen laagvliegers UDO en UVS D2 het tegen elkaar op. UDO had na twee wedstrijden het schamele totaal van 1 punt en UVS had zelfs helemaal geen punten. Voor beide teams belangrijk om de volle winst te pakken derhalve. Het was aansluiten bij de middenmoot of in de onderste regionen blijven hangen. UDO moest het doen zonder zijn topscorer Ruben Tijl, hij scoorde tot dusverre alle competitie doelpunten voor UDO,  die nog teveel last had van zijn blessure. UVS, was ,zover wij weten, compleet. Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen voor Jer van Leeuwen (oud-jeugdvoorzitter UVS).

Op het sportpark van UDO stond de stevige wind over de lengte van het veld. Dat had zeker invloed op de wedstrijd. De eerste helft had UVS meewind en waren de Leidenaen ook iets meer in de aanval dan UDO. UVS begon met meer passie aan de wedstrijd en de ploeg had zichzelf voorgenomen om de fouten van afgelopen week niet meer te maken (red. snelle tegengoal). Behalve tot wat corners leidde dit lichte overwicht van UVS tot geen één echte kans. Vooral de aanvoerder van UDO, Camiel Perquin, was de rots in de branding die de UVS’ers snel duidelijk maakte dat er vandaag weinig te halen viel. Aan de andere kant was in de eerste helft het aanvallende spel van UDO zeer matig te noemen. Beide partijen leden veel balverlies op het middenveld, enerzijds doordat de wind goed voetballen moeilijk maakte maar anderzijds ook doordat er heel weinig ruimte werd weggegeven. De eerste helft sloot dan ook af in een bloedeloze 0- 0.

De tweede helft, nu met een windje in de rug voor UDO, begon voor de thuisploeg voortvarend.  Knap stoorwerk van Alex van de Kolk van UDO was de oorzaak van verkeerd afspelen in de UVS-defensie. De bal belandde daarom voor de schietgrage voeten van Rijk Verheul die binnen twee minuten beheerst de bal in het doel schoof. In de twintigste minuut moest UVS een corner weggeven aan de thuisploeg. De bal van Willem Oosterhout kwam panklaar op het hoofd van Camiel Perquin en die wist daar wel raad mee: 2-0.De wedstrijd was gespeeld. Het jonge UVS team wilde nog wel, maar kon niet tot uitgespeelde kansen komen. UDO kreeg nog wel enkele kansen, waarbij de knal van Willem Oosterhout op de lat wel de spectaculairste was, maar liet het bij  2-0.

Drie belangrijke punten voor UDO en ook goed om te constateren dat de ziekenboeg van de D1 weer aan het leeglopen is. Met 4 punten uit 3 wedstrijden. met daarbij een verliespartij tegen de ogenschijnlijk ongenaakbare koploper Rijnsburgse Boys achter de rug, kan de ploeg weer naar boven kijken.  Winst volgende week in in de thuiswedstrijd tegen VVSB D1 zou de club uit Oegstgeest daarbij goed helpen. UVS liet vooral de 1e helft zien dat ze niet onder doen voor bepaalde tegenstanders. Zij mogen zicht gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Meerburg D1. Tussendoor kunnen ze op woensdag nog oefenen tegen ADO O11.