HomeJeugdvoetbalUDO D1 pakt zakelijke overwinning op UVS D2 (incl podcast)

UDO D1 pakt zakelijke overwinning op UVS D2 (incl podcast)

-

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd op de planning tegen het team uit Oegstgeests, Udo. Enkele weken geleden eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de jongens uit Oegstgeest. UVS D2 had doordeweeks nog geoefend tegen Feyenoord O11 (2-1). UDO verloor vorige week van ASC.

De wedstrijd startte om 8.45 op veld 1 op de Kikkerpolder. Na 5 minuten was het al raak. Balverlies op het middenveld werd vakkundig afgestraft door UDO. Beer Ankone was op de rechtervleugel ontsnapt en trok de bal scherp voor. De meegekomen Willem Oosterhout miste de bal net maar gelukkig kwam de bal voor de schietgrage voeten van de goed spelende Rijk Verheul en die wist daar wel raad mee. Een snelle uitval en de score stond op 0-1. UVS rechtte haar rug en de resterende 1e helft golfde op en neer. Het is aan beide keepers te danken dan de stand 0-1 bleef want beide partijen wisten dicht in de buurt van een score te komen.

De 2e helft begon met veel initiatief aan de kant van UVS. het waren dan ook de jongens uit de Kikkerpolder die in deze fase de overhand toonde. Gelukkig voor de Leidenaren werd dit beloond met een doelpunt. Ruben Tijl van UDO liet zich te makkelijk verschalken door de meegekomen centrale verdediger van UVS, Jasper. Hij wist met een schot op het doel vanaf 20 meter de 1-1 op zijn naam te zetten. In de resterende 2e helft kreeg UDO meer grip op de wedstrijd. Een mooie individuele actie van Beer Ankone 10 minuten voor tijd betekende de 1- 2 en niet veel later was diezelfde Beer de aangever van de 1- 3. Dit keer was hij op links zijn tegenstanders te snel af en legde vervolgens de bal goed terug op Rijk Verheul die de bal bewust de bal hoog in het doel schoot.

Michael Lamers, trainer UVS: “Alles bij elkaar speelde UVS een redelijke wedstrijd. We gaven UDO goed tegenstand. We gaan nu de winterstop in en beginnen op 4 januari weer met de voorbereiding van het 2e gedeelte van de competitie. Hierbij zal het team steeds verder moeten groeien en de 1e 3 punten zullen moeten komen.”

Leidenamateurvoetbal sprak na afloop met Cees van Staveren (UDO) en Michael Lamers (UVS).