HomeVoetbalnieuws-leidenUDO D1 kan dramatische start tegen ASC niet meer herstellen!

UDO D1 kan dramatische start tegen ASC niet meer herstellen!

-

In Oegstgeest werd de derby tussen UDO D1 en ASC D1 gespeeld. Beide teams staan met 5 punten in de middenmoot van de promotieklasse D. Het was dus voor beide teams een belangrijke wedstrijd zaterdag. Niet alleen was het een derby maar bij winst kon de winnaar aansluiting vinden bij de subtop terwijl de verliezer dan wel heel dicht bij de onderste posities terecht zou komen.  De ploegen hadden dit jaar al 2 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Voor de beker speelde de ploegen gelijk (2 – 2) terwijl een vriendschappelijke wedstrijd met 4-3 door UDO werd gewonnen. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden

Of het door het vroege tijdstip kwam (8.30), het koude en winderige weer of  misschien wel misplaatste onderschatting maar de eerste 10 minuten van de wedstrijd waren ronduit bar slecht van de kant van UDO.  Al na 2 minuten kwam een slordige pass van Julen die de bal inleverde bij een middenvelder van ASC.  Dit  leidde tot een messcherpe counter ASC.  De snelle rechterspits van ASC werd in de diepte aangespeeld en directe tegenstander Tibbe werd op snelheid geklopt.  Keeper Jens kwam te laat en werd simpel uitgespeeld 1- 0. Een paar minuten later was het weer de rechterspits die door zijn snelheid vrij kwam en nu met een schuiver in de hoek de keeper van UDO het nakijken gaf, 2 – 0. UDO had daar de eerste 15 minuten nog helemaal niets tegenover gezet. Trainer Wilbert Witteman van UDO  zag dat zijn team het lastig had en schakelde daarom over naar een ander systeem. Hierdoor kreegen de jongens van Sportpark De Voscuyl het laatste kwartier van de eerste helft meer vat op de wedstrijd. Vooral op rechts via Daan en Beer kwam UDO een paar keer zeer gevaarlijk door en de 2 – 1 leek een kwestie van tijd.  Een mooi schot van Camiel werd tenauwernood  onschadelijk gemaakt door de keeper van ASC. Via Alex kreeg UDO de mooiste kans maar zijn bal ging van zeer dichtbij naast. Dat zijn precies de momenten dat je moet scoren om weer in de wedstrijd te komen.  Nu gebeurde het weer aan de andere kant.  Vlak voor de rust kreeg ASC nog een corner en door slecht ingrijpen van de UDO verdediging betekende dit de  3 – 0.

De tweede helft probeerde UDO het nog wel en kwam ook na ca 10 minuten via een mooie aanval en met de diepgaande middenvelder Julen als afmaker op 3 – 1.  Maar meer zat er deze wedstrijd niet in.  Al met al een matige wedstrijd van beide ploegen met ASC als verdiende winnaar.