Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jeugd Voorschoten ’97 kent geweldig seizoen

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

Nooit eerder kende de jeugd van voetbalvereniging Voorschoten ’97 zo’n succesvol seizoen. Met 13 kampioenen, diverse bekerwinsten en promoties was er de laatste maanden ieder weekend wel iets te vieren. Bovenal was het een seizoen waarin de liefs 75 jeugdelftallen met heel veel plezier hun hobby uitoefenden op Sportpark Adegeest. De club die in omvang de zesde van Nederland is organiseerde bovendien een prachtig groot E-toernooi en een prestigieus D-toernooi.

 

De A5, C1, C5, C6, MC1, MC2, D8, E12, E13, E16, E18, F3 en de F16 eindigden dit jaar allen op plaats 1 in hun competitie. Naast de reguliere kampioenschappen werden ook nog veel andere successen behaald. Twee teams haalden dit jaar de finale van de districtsbeker (C1/MC1), waarbij Voorschoten C1 de beker won na een 1-0 zege op Feyenoord C1 in de finale. Daarmee toonden zij zich de sterkste van de 400 C1 elftallen die in augustus vorig jaar aan het bekertoernooi begonnen. Verder wisten drie teams de finale van de prestigieuze Haaglandencup te bereiken (C1/E1/F1), waarbij de C1 (3-1 tegen Haaglandia) en de E1 (3-0 tegen Quick) de eindstrijd ook wisten te winnen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, promoveerde de B1 via de nacompetitie naar de landelijke 4e divisie. Ook de A1 was in de race voor promotie naar een hogere landelijke divisie, maar dit team verloor de finale van de play-offs nipt.

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Dat de spelers van Voorschoten scherp gevolgd worden door de diverse profclubs, blijkt wel uit het feit dat een handvol jonge voetballers uit ons dorp deze zomer de overstap maakt naar clubs uit het betaalde voetbal (ADO Den Haag en Excelsior).

Voorschoten jeugd

Foto: Voorschoten ’97 C1 viert de bekerwinst tegen Feyenoord C1

Rebel Horeca artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten