HomeJeugdvoetbalNipte winst RCL D1 op VVSB D1

Nipte winst RCL D1 op VVSB D1

-

RCL en VVSB hebben elkaar al eerder ontmoet in de bekerronde. Ondanks een overwinning van RCL (red. 1-3) was toen al duidelijk dat VVSB een sterk team heeft waar het lastig tegen voetballen is. Daarnaast was die wedstrijd inmiddels anderhalve maand geleden gespeeld en is het interessant te zien hoe beide teams zich ontwikkeld hebben.

De eerste tien minuten van de competitiewedstrijd ging het gelijk op. Het spel bewoog zich vooral op het middenveld en aan beide kanten was het lastig om de voorwaartsen in stelling te brengen. Uiteindelijk was het VVSB dat de eerste grote kans kreeg. Een steekballetje net buiten de zestien van de middenvelder van VVSB werd verkeerd ingeschat door de jongens uit Leiderdorp. Hierdoor kwam de spits alleen voor de keeper. Bjorn IJzendoorn verkleinde snel zijn doel en voorkwam dat VVSB de voorsprong nam. RCL zette in de eerste helft daar niet veel tegenover. Behalve een enkel afstandsschot van linksbuiten Rick de Groot, had de keeper van VVSB nog een rustige ochtend.

De tweede helft begon met een agressief RCL. De roodwitten leken de eerste tien minuten van het tweede bedrijf VVSB te overlopen. Dit leverde onder meer twee hoekschoppen op en daarmee schietkansen voor de spits van RCL, Quinlan Poulina. De iets te zachte schuivers werden tot twee keer toe gered door de sluitpost van de club uit Noordwijkerhout. Ondertussen had trainer Ruud Fortman zijn rechterspits gewisseld en een wissel op het middenveld aangebracht.

Na de twee kansen kantelde de wedstrijd langzaam. VVSB kreeg steeds meer grip op het middenveld en de gevaarlijke en snelle buitenspelers maakten het de backs van RCL lastig. De 0-1 lag bijna in het doel. Na een scrimage in het zestienmeter gebied kopte de laatste man van RCL, Jurek Slottje, de bal te kort terug op de keeper. De spits van VVSB wist de bal behendig over de keeper te lobben. Een verdediger van RCL was net op tijd om de bal voor de lijn uit te verdedigen.

Kort daarna werd de linksbuiten van VVSB weggestuurd. De snelle en behendige speler speelde de rechtsback van RCL mooi voorbij en sneed naar binnen. Alleen op de keeper omspeelde hij de sluitpost en scoorde de 0-1. Met nog zo’n 8 minuten te gaan leek een gelijkspel het hoogst haalbare voor de Leiderdorpers.

Ongeveer direct na de aftrap was het echter RCL dat direct op gelijke hoogte wist te komen. De laatste man van RCL was mee opgekomen en kreeg de tijd en ruimte om Quinlan Poulina in stelling te brengen. Hij legde aan en schoot de bal beheerst in de linkerhoek. Dit doelpunt gaf de thuisploeg veel energie en met man en macht werd de aanval gezocht.

Al snel volgde een volgende kans. Ditmaal voor de rechtsbuiten van RCL. De keeper van VVSB bracht redding door snel zijn doel te verkleinen en het half hoge schot tot corner te verwerken. De daar op volgende corner werd weggewerkt en kwam bij de rechtsbuiten van VVSB terecht. Deze verloor op het middenveld het duel van rechtsback voorstopper Teun Schneiders. Terwijl beide spelers gehavend achter bleven was de bal al onderweg richting zestienmeter gebied waar wederom een duel werd gewonnen waardoor Jurek Slottje tot een schietkans kwam. De bal werd knap gekeerd door de keeper, echter hij kon niet voorkomen dat rechterspits Adib Amrani met een hard schot de 2-1 voor RCL binnen schoot.

Hiermee eindigde de eerste wedstrijd in de promotieklasse voor de Leiderdorpers en de jongens uit Noordwijkerhout. Voor RCL leverde dit een zwaar bevochte zege en drie punten op. Daar waar een gelijkspel wellicht de verhoudingen beter zouden hebben weergegeven.