Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Regionale voetballers bij ADO-jeugd: Marcello Walcott (ex-DoCoS en UVS)

Rumling bouw artikel
Duke of Oz artikel

Vanwege de samenwerking met ADO Den Haag belicht onze redactie op regelmatige basis een speler uit de jeugdopleiding van de eredivisieclub. En wel een speler die opgegroeid is bij een van onze regionale voetbalclubs. Dit keer is het de beurt aan Marcello Walcott (van 18-01-2000), die hiervoor uitkwam voor de Leidse clubs DoCoS en UVS. Walcott speelt nu bij ADO <15, waar hij aan de weg timmert. Het is zijn eerste seizoen bij de ‘Ooievaars’.

header ADO Den Haag

 

Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner

Hij is een van de jeugdige talenten die hier in de regio door de scouts van ADO Den Haag werden ontdekt. Sommigen gingen hem op iets jeugdiger leeftijd al voor maar de inmiddels 15-jarig junior heeft er veel voor over om zijn droom waar te maken: profvoetballer worden. Wie wil dat nou niet als men het oog op jou en je voetbaltalenten heeft laten vallen?

Marcello Walcott

Via DoCoS en UVS

De eerste schreden op de groene mat zette hij de in F-jes van DoCoS. Het wit-rood werd echter na twee jaar al – en na een blessure – verruild voor het blauw-wit gestreepte tenue van UVS. Marcello die zowel als linker- dan wel rechterspits uit de voeten kan, voetbalde tot ruim jaar geleden nog in de Kikkerpolder. Tijdens een wedstrijd tegen het Rotterdamse Alexandria ’66 werd hij ontdekt. ,,Eigenlijk kwamen ze voor iemand van Alexandria kijken”, biecht hij oprecht op, maar ze zagen een talent in mij. Toen ze vroegen of ik bij ADO wilde komen voetballen heb ik gelijk ja gezegd.” Het was een kans die je waarschijnlijk maar een keer krijgt en de jonge Walcott heeft hem gegrepen. Het betekent echter wel dat hij flink aan de bak moet door vier keer per week te trainen. Maar het ADO busje weet hem inmiddels wel te vinden.

 

Zwaar, maar de wil is er

Marcello studeert economie aan het Leonardo Da Vinci College aan de Lammenschansweg. De studie, het huiswerk en de trainingen bij elkaar is wel een flinke opgave. ,,Soms vind ik het wel zwaar en ben dan wel moe. Maar je moet er wat voor over hebben wil je wat bereiken. Hij wil het in ieder geval verder schoppen dan palief die voor zijn plezier een balletje trapt. Dit eerste seizoen verloopt bepaald niet vlekkeloos voor zijn team. Soms gaat het lekker, soms ook weer niet. We staan er niet zo goed voor, maar ik ben inmiddels wel aardig gewend bij ADO. Ik voel me wel thuis.” Hij realiseert zich dat profvoetballer worden niet zo maar aan komt waaien. Zijn grote voorbeeld is Lionel Messi maar of er een tweede Messi in hem schuilt, is echter maar de vraag. Dat zijn de uitzonderlijke talenten op deze wereldbol. Maar goed, met de juiste mentaliteit en er heel veel voor over hebben kan een profcarrière ook hier in Nederland nog altijd tot de mogelijkheden behoren. ,,Het is altijd al mijn droom geweest en ik wil voorlopig graag doorgaan bij ADO.”

Walcott

Onder 15 ofwel de C1 staat op dit moment op een zevende en voorlaatste plaats. Afgelopen weekend werd er gewonnen van AFC in Amsterdam. Komend weekend wacht Alphense Boys op De Aftrap. Daarna speelt het team van ex-prof Richard Knopper nog tegen hekkensluiter Zeeburgia en koploper Vitesse.

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten