zaterdag, april 20, 2024
HomeJeugdvoetbalUDO D1 “steelt” punt bij Meerburg D1 (inclusief podcast)

UDO D1 “steelt” punt bij Meerburg D1 (inclusief podcast)

-

UDO en Meerburg zijn geen onbekenden van elkaar. In de bekerpoule zijn ze elkaar al eerder tegen gekomen. Toen ging Meerburg er met een 2-1 overwinning vandoor. Beide teams hadden hun eerste wedstrijd verloren en gingen zaterdagmiddag op zoek naar de eerste drie punten. UDO moest dat helaas doen zonder enkele belangrijke spelers. Zowel Daan (helemaal niet aanwezig), Beer (kon slechts even mee doen) en Ruben (nog niet fit om voluit te spelen) waren niet of niet volledig inzetbaar.

UDO D1 speelde een matige wedstrijd en kon geen vat krijgen op het goed spelende Meerburg D1. Zeer gedreven startten de withemden aan de wedstrijd, met veel duels die gewonnen werden en een tegenstander die op eigen helft gehouden werd. UDO kwam zelf slechts zelden tot goede aanvallen. De jongens uit Zoeterwoude combineerden er lustig op los en de spelers van de Oegstgeestenaren konden niet anders dan achter hun tegenstander aanlopen.

Het team van UDO kon onvoldoende hun stempel op de wedstrijd drukken en dat was zeker de verdienste van Meerburg. Meerburg in de aanval en UDO in de verdediging, dat was zowel de eerste als de tweede helft de rolverdeling. De eerste serieuze mogelijkheid kwam van de voet van Kas, die bijna een voorzet van Sam B. binnen liep maar werd gestuit door de doelman.

De UDO verdedigers weerden zich kranig tegen de gevaarlijke Zoeterwoudse aanvallers  maar konden niet voorkomen dat, vooral uit corners, er veel gevaarlijke situaties voor het UDO doel ontstonden. De eerste serieuze mogelijkheid kwam van de voet van Kas, die bijna een voorzet van Sam B. binnen liep, maar werd gestuit door de doelman. Het was vooral aan de weer  uitstekende keepende Jens van UDO te danken dat de nul kon worden vastgehouden. Toch moest zelfs Jens het antwoord één keer schuldig blijven. Uit een mooi ingestudeerde corner wist Meerburg, na ca 10 minuten in de eerste helft, de 1-0 te scoren. Sam V. zette voor en Kas werkte na een slimme loopactie keihard binnen!! De eerste helft kreeg UDO twee keer een mogelijkheid (via Alex en Ruben) om iets terug te doen. Daar tegenover stonden wel weer zes tot acht mogelijkheden voor Meerburg.

De tweede helft, met wind mee, werd er meer van UDO verwacht maar Meerburg bleef de bovenliggende partij.  Tien minuten voor tijd leken ze ook de wedstrijd naar hun hand te zetten. Hun spits (later aanvallende middenvelder) speelde een sterke wedstrijd. Hij was het die de bal kreeg rond de 16 meterlijn en verwoestend hard uithaalde.  Het Meerburg publiek veerde al op maar UDO keeper Jens ranselde de bal  fantastisch uit het doel en hield daarmee UDO in de wedstrijd.  De laatste vijf minuten was het alles of niets voor UDO. Gelegenheidsmiddenvelder Ruben werd naar de spits gedirigeerd en laatste man Camiel naar het middenveld.  Een beproefd concept wat UDO al een aantal keren in een wedstrijd een goal had opgeleverd.

Vijf minuten voor tijd leek die al te komen toen Ruben, dan is hij echt moeilijk te stoppen, gevaarlijk opstoomde. Helaas voerde Ruben  zijn actie te ver door waardoor hij in het strafschopgebied kundig door de verdedigers van Meerburg werd gestuit. Ondanks de wens om een strafschop besliste de scheidsrechter terecht anders (spits Ruben was het daar zelf trouwens niet mee eens). Meerburg had gewaarschuwd moeten zijn maar 1 minuut voor tijd komt Ruben weer in een precies dezelfde situatie. Via een ongelukkige terugspeelbal kwam de bal voor de voeten van de spits en schoot hij de bal van ca 16 meter  als een streep laag in de goal: 1 -1. Zijn vierde doelpunt in 2 competitiewedstrijden.

Zo kon UDO uiteindelijk een punt mee terug nemen naar Oegstgeest.

Reactie van trainer Coen Klinkenberg van Meerburg D1: ,,Het was een keiharde les vandaag. Zo zie je dat je in deze competitie niets cadeau krijgt. Hopelijk zijn we snelle leerlingen en overkomt ons dit geen tweede keer. Voetballend groeien we elke week en je zou bijna vergeten dat dit gedeelte er zeer goed uit zag vandaag. Echter moet de bal wel in het mandje om de daadwerkelijke beloning te krijgen. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen!!”

Na afloop spraken we nog met de hoofdtrainer van UDO D1, Wilbert Witteman (met excuses voor matige geluidskwaliteit).