HomeJeugdvoetbalUVS D2 maatje te klein voor Wilhelmus D1

UVS D2 maatje te klein voor Wilhelmus D1

-

Zaterdag kwam gedeeld koploper Wilhelmus D1 op bezoek bij UVS op de kikkerpolder. UVS D2 heeft het zwaar in de competitie waar de eerste jaars het voornamelijk opnemen tegen tegenstanders met tweedejaars spelers. Desondanks blijft UVS vaak knap meevoetballen. Zaterdag was het weerzien met Wilhelmus. Waarbij de 1e wedstrijd 4 weken geleden nog een 3-0 overwinning opleverde voor de Voorburgse ploeg was het nu zaak om de winst in Leiden te houden.

UVS had een bepaalde tactiek uitgedacht. Door de ruimtes klein te houden werd geprobeerd om Wilhelmus niet aan het voetballen te laten komen. Wilhelmus is echter niet voor niks nog ongeslagen. De ploeg wist zich vaak onder de druk uit te voetballen en scoorde al na 5 minuten de 0-1. Kort hierna kreeg UVS nog wel de kans op de 1-1 via een korte corner via Vin Buyn. Na deze deze gemist kans leek er iets te knakken bij de Leidenaren. Zonder al te veel tegenstand kon Wilhelmus in de eerste helft al uitlopen naar een 0-6 voorsprong.

De 2e helft ging UVS achterin 1 op 1 spelen, waardoor Wilhelmus het niet makkelijk werd gemaakt. Wilhelmus scoorde de 2e helft nog twee maal maar ook UVS wist hun eerste doelpunt in de competitie te maken. Spits Sven van Overloop schoot de bal binnen voor UVS.

Volgende week heeft UVS wederom een kampieonskandidaat als tegenstander (Rijnsburgse boys). Wilhelmus mag op haar beurt op bezoek bij medekoploper RCL.