Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Wilhelmus D1 soepel langs UVS D2 (incl podcast en foto’s)

Rumling bouw artikel
Vergulde vos artikelbanner

In het kader van het volgen van de D-pupillen, in dit geval in de eerste klasse 04 (promotie), was onze redactie aanwezig bij de seizoensopening tussen de D1 van Wilhelmus en de D2 van UVS. De Leidse club vaardigt overigens als enige een D2 af in deze klasse.

Vanaf het begin werd duidelijk dat UVS een lastige wedstrijd zou krijgen. Wilhelmus had veel fysieke kracht in de ploeg waar de technische spelers van UVS duidelijk moeite mee hadden.Vlak voor rust strafte Wilhelmus een foutje van UVS af, 1-0. Vlak daarna had UVS een grote kans op de gelijkmaker die helaas niet werd verzilverd.  De snelle linkerspits van UVS moest na een harde overtreding helaas het veld geblesseerd verlaten.

In de tweede helft werd het overwicht van Wilhelmus groter en het krachtsverschil werd nog met 2 doelpunten vergroot.

Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner

Tegen 13 uur zat de wedstrijd erop en bleek Wilhelmus een maatje te groot te zijn geweest voor de Leidenaren: 3-0. Na afloop werd er gesproken met de trainer en aanvoerder van UVS over de valse start, maar ook de positieve zaken uit de tweestrijd.

Het dubbelinterview is hier te beluisteren:

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten